18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı - Son Dakika
Güncel

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri katıldı. Törende şehitlerin aziz hatırası için dua edildi ve Çanakkale Anıtı'na çelenk bırakıldı. Protokol, törenin ardından şehit mezarlarını ziyaret ederek şehit yakınlarıyla duygularını paylaştı.

18.03.2024 13:28  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri şehitlerin aziz hatırası için dua edip, Çanakkale Anıtı'na çelenk bıraktı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği'nde anma töreni düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Önder Çelik, Edirnekapı Şehitliği'ndeki Çanakkale Anıtı'na çelenk bıraktı. Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı törende; Özgür Çelik bir konuşma yaparken, törenden erken ayrılan Vali Gül'e vekaleten de İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Şehitlik Defteri'ne duygularını yazdı. Anıt önündeki anma, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş'un okuduğu dualarla sona erdi. Resmi anmaya katılan protokol, törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'ndeki şehit mezarlarını ziyaret etti ve şehit yakınlarıyla hatıraları, ortak duyguları paylaştı.

18 Mart Çanakkale Zaferi\'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği\'nde anıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü Edirnekapı Şehitliği'nde anıldı - Son Dakika


Advertisement