Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin 2013- 2015 yılları arasındaki hedeflerini açıkladı. Kentin en güçlü sivil tolum kuruluşu TSO'nun şüphesiz kent gelişiminin en fedakar aktörü olması gerektiğini belirten Bülend Engin, "Çanakkale TSO'nun 2013-2015 döneminde en büyük hedefi yeni bir üniversite kurmak olacak" dedi.
Kente yeni, bir üniversite kazandırmanın sadece öğrenci ve öğretim üyesi kazandırmak olmadığını aktaran Engin, "Her alanda sürdürülebilir gelişmenin ve başarının anahtarı rekabettir. Ülkemizin dünya ile rekabet edebilecek gençlere ihtiyacı var. Bunu daha iyi eğitim için birbiriyle rekabet eden kurumlar sağlayabilir. Bunun için Çanakkale'nin yeni üniversitelere ihtiyacı var" dedi. Bu noktada Çanakkale TSO'ya görev düştüğünü ifade eden Engin, "Odamızın üyeleri ve Çanakkale'nin işadamları üniversitemizin yapımında Çanakkale ruhuyla birlikte hareket ederek kentimizin gelişimine yeni bir ivme kazandıracak potansiyele sahiptir" diye konuştu.
Troya Müzesi 2 yıl içinde açılacak
Troya Müzesi Projesi'nin 2 yıl içinde tamamlanacağını belirten Engin, "Troya Müze'nin 2 yıl içinde açılması planlanıyor. Beraberinde Çanakkale TSO olarak; 2013-2015 arasında kentin simgesi olacak, bütün dünyada konuşulacak ve Troya'yı ön plana çıkaracak bir esere imza atmalıyız" dedi.
Bu konudaki fikir hazır olduğunu aktaran Engin," Kültür ve Turizm bakanımız Ertuğrul Günay'ın önerisi olan dev Hektor heykelini Çanakkale TSO olarak boğaz girişine dikmeliyiz. Çanakkale TSO bu projenin öncelikli sahiplenicisi olmalıdır. Çanakkale TSO 2013-2015 eylem planında böyle somut eylemlerin mimarı bir kurum olmalıdır. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası kendi ruhuna yakışır bir fark yaratmalıdır. Çanakkale Ruhu böyle eserlerde hayat bulacaktır" diye konuştu.
Turizm alanında 2 yılda 7 proje ortaya koyduk
2 yılda Çanakkale TSO olarak sadece Turizmin gelişimi konusunda kentin gündemine 7 proje koyduklarını söyleyen Engin, "Yedisini de söylem değil, eylem olarak ortaya koyduk. Yedi proje için de var gücümüzle çalışmaktayız. Çanakkale'nin büyük eksikliği ve ihtiyacı olan Kongre ve Fuar Merkezini inşa ettik. Artık Çanakkale'nin gururla etkinlik yapabileceği bütün STK'larına açık bir etkinlik merkezi var. Yeter ki Çanakkale buna sahip çıksın, Çanakkale turizmi fuar, kongre ve etkinliklerle de gelişsin" dedi.
Lapseki balıkçı barınağını hem barınak hem Yat Limanı olarak Çanakkale turizmine kazandırmak için ÇED ve izinler konusunda önemli mesafe aldıklarını belirten Engin şöyle devam etti: "Boğazdan geçen yatlar Çanakkale'ye uğrasın, Çanakkale halkı Yat turizminden de pay alsın istiyoruz. Ayvacık iskelesiyle güney sahilimize bir pencere açıp turizm hareketini canlandırmak ve Midilli'ye Çanakkale bağlantısı kazandırmak için önemli sorunları çözdük. Maddi ve manevi destekle projenin takipçisi olduk. Bu projenin Assos, Babakale, Gülpınar Apollon Smintheion ve Alexandra Troya bölgelerinde Çanakkale Turizmine hareket getireceğine inanıyoruz. Gestaş'ın Kruvaziye projesini Çanakkale'ye kazandırmak ve kruvaziyer turizm pastasından Çanakkale'nin de pay alması için konuyu her platformda dile getirdik. Kruvaziyer İskelesi Çanakkale turizmine büyük dinamizm getirecektir."
Son Dakika › Güncel › Çanakkale Ticaret Odası'ndan Yeni Hedef - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?