"Cehennemi Yaşatırım" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Cehennemi Yaşatırım"

"Cehennemi Yaşatırım"
09.04.2013 13:27  Güncelleme: 13:59

Diyarbakır'ın lise öğrencisi eski sevgilisini öldüren üniversiteli gencin Facebook'a yazdığı son sözler ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'nde dün terk ettiği arkadaşı üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Aydın K. tarafından 10'dan fazla bıçak darbesiyle öldürülen lise öğrencisi 15 yaşındaki Fatma A., Zazaca ağıtlarla toprağa verildi.

Daha önce ölümle tehdit ettiği ve kaçırmaya kalkıştığı Fatma A.'yı öldüren Aydın K.'nin sosyal paylaşım sitesine de, Canım yandığında, cennetti yaşattıklarıma, cehennemide yaşatırım yazdığı ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Dicle İlçesinde dün okul çıkışında 10'dan fazla bıçak darbesiyle öldürülen 15 yaşındaki Fatma A.'yı öldüren 23 yaşındaki Aydın K.'nin daha önce genç kızı kaçırma girişiminde bulunduğu öğrenildi. İbrahim Çeçen Üniversitesinde okuyan Aydın K.'nin genç kızı kaçırmak için ilçeye geldiği ret edilince de öldürdüğü ortaya çıktı.

Dicle İlçesi'nde Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi 10'uncu sınıf öğrencisi Fatma A., dün okul çıkışı, arkadaşlığını bitirdiği 23 yaşındaki Aydın K., tarafından 10'dan fazla yerinden bıçaklandıktan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Genç kızın cenazesi Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından dan gece Dicle'ye götürüldü. Liseli Fatma A., ilçe halkı, arkadaşları ve ailesinin katıldığı törenle gözyaşları arasında toprağa verildi. İşsiz olan 3 çocuk babası Mehmet A., büyük üzüntü yaşarken anne Altune A., kızını son yolculuğuna Zazaca ağıtlar ve gözyaşlarıyla uğurladı.

DAHA ÖNCE KAÇIRMAYA KALKIŞTI

Başaralı bir öğrenci olan Fatma A., 2010 yılında Bingöl'de Yatılı İMKB Anadolu Lisesi'ni kazanıp, Dicle'den Bingöl'e gitti. Bingöl'de eğitimini sürdüren Fatma A., burada Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tarih Bölümü'nde okuyan okuyan Aydın K. ile tanıştı. İddiaya göre bir süre Fatma A., bir süre arkadaşlık yaptığı Aydın K.'nin baskı ve tehditlerinden bunalıp arkadaşlığını bitirmeye karar verdi.

Ancak Aydın K., Fatma A.'nın peşini bırakmayarak ölümle tehdit etmeye başladı, ardından da geçen Şubat ayında kaçırmaya kalkıştı.

Aydın K.'nin tehdit ve kaçırma girişiminden bunalan Fatma A., ailesi tarafından Bingöl Yatılı İMKB Anadolu Lisesi'nden alındı. Genç kız, geçen Mart ayında ailesinin yanına dönüp Dicle İlçesi'ndeki Şükrü Ayna Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Lisesi'ne geçiş yaparak eğitimini burada sürdürmeye başladı.

CEHENEMİ YAŞATIRIM

Üniversite öğrencisi Aydın K., Bingöl'den ayrılıp memleketine dönen Fatma A.'nın peşini bırakmayarak, telefon başta olmak üzere çeşitli yollarla genç kızı tehdit etmeyi sürdürdü. Aydın K., sosyal paylaşım sitesi facebook'taki sayfasına da, Canım yandığında, cennetti yaşattıklarıma, cehennemide yaşatırım şeklinde yazılar yazdı.

Dün Dicle'ye gelen Aydın K., okuldan arkadaşlarıyla çıkan Fatma A.'yı takip etmeye başladı. Fatma A. ve arkadaşının boş bir arazi yolunda önlerini kesen Aydın K., Fatma A.'ya kendisiyle kaçmayı teklif etti. Aydın K.'nin bu teklifini geri çeviren Fatma A., yoluna devam etmek isterken tekrar durduruldu. Genç kızın boğazına sarılan Aydın K. yanında getirdiği bıçağı dayayarak tehditlerini sürdü. Fatma A.'nın kendisini reddetmesi üzerine deliye dönen Aydın K. genç kızın vücudunun çeşitli yerlerine 10'dan fazla bıçak sapladı.

Kanlar içesin de yere yığılan Fatma A.'nın yanında bulunan arkadaşının bağırması üzerine ilçe halkı olay yerine gelince Fatma K. elindeki bıçakla bileklerini kesti. Olay yerine çağırılan ambulansla Fatma A. ile Aydın K. Dicle'de hastaneye kaldırıldı.

GENÇ KIZIN KATİLİNİ KURTACISI SANDILAR

Olay yerine gidenler Aydın K.'nin Fatma A.'ya yapılan saldırı sırasında yaralandığını zannederek polise bu şekilde bilgi verdi. Ancak gerçek polisin araştırması sonrası ortaya çıktı. Aydın K., gözaltına alınarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Aydın K. ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Cehennemi Yaşatırım' - Son Dakika


Advertisement