Cemevine Su Ücretsiz - Son Dakika
Güncel

Cemevine Su Ücretsiz

Cemevine Su Ücretsiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi cemevinden de su ücreti alınmamasını oy birliği ile kararlaştırdı.

12.04.2013 17:06  Güncelleme: 17:38

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında cami, kilise ve sinagoglarda olduğu gibi cemevinden de su ücreti alınmamasını oy birliği ile kararlaştırdı.

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında CHP'li üyelerin, cemevinin de Alevi yurtaşların ibadet yeri olduğu gerekçesiyle ücretsiz su verilmesi önergesini görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sosyal ve Kültür İşleri Komisyonu'nun olumlu bulduğu önergeyle ilgili Meclis Başkanı Erol Ertan, önergenin oylanmasının İçişleri Bakanlığı'ndan görüş alındıktan sonra karara bağlanması gerektiğini söyledi. Söz alan üyeler ise kararın alınması ve ondan sonra İçişleri Bakanlığı'na bilgi verilmesinin uygun olacağını belirtti.

Yenişehir Belediye Meclisi Başkanı CHP'li İbrahim Genç de söz aldı ve kendi sorumluluk alanları içinde olan Mersin Cemevi'nin ruhsat sorununu çözüm bizzat imza attığını anlattı. Genç, "Devlet halkın nasıl ibadet edeceğine karar veremez. Hiç kimsenin bunu sorgulamaması gerekir. Camii, kilise, havra ve sinagog nasıl bir ibadet mekanı ise cemevleri de Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini yaptığı kutsal mekanlar arasındadır" dedi.

Yapılan oylamada Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, cemevine ücretsiz su verilmesini oybirliği ile kabul etti.

AEŞ(OA/ESM) - Mersin/ Bozyazı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cemevine Su Ücretsiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement