Çeşme'de Turizm Sezonu Açıldı - Son Dakika
Güncel

Çeşme'de Turizm Sezonu Açıldı

Çeşme\'de Turizm Sezonu Açıldı

Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl Çeşme'de şehir merkezine girişteki Yağhaneler Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başladı.

16.04.2013 11:16

Turizm Haftası etkinlikleri bu yıl Çeşme'de şehir merkezine girişteki Yağhaneler Meydanı'ndan kortej yürüyüşüyle başladı.

İnkılap Caddesi üzerinden devam eden kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada yapılan kutlamalara CHP'li Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, CHP Çeşme İlçe Başkanı Halil Saatli, AK Parti İlçe Başkanı Fatma Özen, Çeşme Kaymakamı'nın yerine vekalet eden Karaburun Kaymakamı Fatih Aksoy, sinema sanatçısı Aynur Aydan ile siyasi parti, turizm sektörü, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, esnaf, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen kutlamaların ardından Çeşme Kalesi'nde Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) tarafından bir kokteyl verildi. Bu yılki kutlamaların diğer yıllara sönük geçmesi dikkatleri çekti. Daha önceki yıllarda yapılan çeşitli dans ve animasyon gösterilerine yer verilmedi. Kutlamalara gerek protokolden gerek bazı otel temsilcilerinden, gerekse Çeşme Marina'dan yetkililer katılmadı. Törende ayrıca Antalya'da düzenlenen Altın Kep Yarışması'nda dereceye giren Çeşme Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerine ödülleri verildi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu yaptığı konuşmada Çeşme'nin bir turizm kenti olduğuna dikkat çekerek, geliştirilmesi için azami gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Tütüncüoğlu, "Çeşme'de turizmden kazanç sağlamayan hiçbir sektör yok. Dolayısıyla artık turizmden gelir elde eden herkes esnafıyla, çiftçisiyle, işçisiyle, mal sahibiyle, sanatkarıyla elini taşın altına koymalı ve tanıtıma katkı sağlamalı" diye konuştu. Hükümetten Çeşme'nin gelişmesi ve tanıtılması konusunda her türlü desteği vermesini beklediklerini dile getiren Tütüncüoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu Türkiye turizmi için istiyoruz. Hala Altınkum ve güneyimiz ile Şifne bölgesi turizm merkezlerinin planları 6'ncı ve 7'nci yıla gelindi yapılmadı. Yatırımcılar bekliyor. Katar'dan bir grup geldi. Tam bir milyar dolar harcayacaklarını ve yatırım yapacaklarını söylediler. Yine Dubai'den 500 milyon dolarlık yatırım yapmak için geldiler. Ama onlara gösterdiğimiz yerlerde plan yok. Bunu derhal Kültür ve Turizm Bakanı'na ilettik. Buraların bir an evvel 25 binlik, 5 binlik ve binlik planlarının olması lazım. Buraları zaten Bakanlar Kurulu Kararı ile ilk planlamasından beri turizm merkezi olarak ilan edildi. Ama gelin görün ki hala daha yedi yıldır uğraştığımız planlar hazırlanmadı. Sayın bakanlarımız 5,5-6 yıl önce yine bu meydanda bütün televizyonların karşısında '3,5 ayda bu bitecek' dediler. Ama bugün dahi gelen turizmcilere yer gösteremiyoruz. Çünkü bir plan yok" dedi.

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Gökçe Kesikçiler, Çeşme'nin dünyada ünlü bir marka olma potansiyelini bünyesinde barındıran özelliklere sahip olduğunu vurguladı. Kesikçiler, "Çeşme, olağanüstü plajları, yeşil mavi denizi ve sunduğu eşsiz Ege mutfağı ile ne yazık ki hali hazırda istenen tanıtım ve pazarlama noktasına ulaşamadı. ÇEŞTOB olarak her yıl düzenli bir şekilde İngiltere, Almanya, Hollanda, Rusya ve İtalya'daki uluslararası fuarlara katılıp Çeşme'yi tanıtıyoruz. Tüm bölge otelcisinden, esnafına, işletmecisinden, minibüsçüsüne bir yürek olup beldenin turizmini geliştirmek için çabalamalıdır" dedi. - İzmir/ Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çeşme'de Turizm Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement