Cezaevinden Adalet Bakanı'na Mektup - Son Dakika
Güncel

Cezaevinden Adalet Bakanı'na Mektup

Cezaevinden Adalet Bakanı\'na Mektup

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin yazdığı ve iletilmek üzere kendisine verdiği mektubu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gönderecek CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin yazdığı ve iletilmek üzere kendisine verdiği mektubu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gönderecek.27 Aralık 2011 tarihinde Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'yi ziyaret ettiğini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşiltepe'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazdığı ve iletilmek üzere kendisine söz konusu mektubu verdiğini söyledi.

09.01.2012 15:57

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin yazdığı ve iletilmek üzere kendisine verdiği mektubu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gönderecek CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin yazdığı ve iletilmek üzere kendisine verdiği mektubu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e gönderecek.

27 Aralık 2011 tarihinde Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan gazeteci Mehmet Yeşiltepe'yi ziyaret ettiğini belirten CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşiltepe'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazdığı ve iletilmek üzere kendisine söz konusu mektubu verdiğini söyledi. Ağbaba, Yeşiltepe tarafından yazılan ve kendisine iletilmek üzere verilen mektubu Adalet Bakanı'na göndereceğini açıkladı.

Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Veli Ağbaba, gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin Adalet Bakanına yazdığı mektup hakkında bilgi verdi.

"Sayın Adalet Bakanı" diye başlayan mektupta, "Sözünü ettiğiniz eylemlerden biri gerçekleştiğinde hapishanede, diğeri gerçekleştiğinde ise askerdeydim. Bu, belgeleri ile kanıtlanmış bir durumdur" dedi.

"Ben hidrosefali hastasıyım" diyen Yeşiltepe'nin mektubunda şu ifadeler yer aldı:

"Size defalarca başvurduk. Ben hidrosefali hastasıyım. 12 yılını hapishanede geçirdiğim cezanın geri kalan 2 yılını dışarıda geçirme talebim, 'ölümcül noktada' olmadığı için reddediliyor.

Burada bilimsel tahliller yapıp F tipinin neden, sağlıklı insanı bile hasta ettiğini anlatacak değilim. Son 2,5 yılda 30 kilo vermiş olmam da sizlere normal gelebilir. Bizi göz ucuyla muayene eden doktorların da iradesini aşan bir durumdur bu. Yani dava dosyasındaki durumdan pek farklı değil.

Bir gün bu hukuk cinnetinin veya ağır bir hastanın F tipinde son gününe kadar hapis tutulmasının yanlışlığı ve ne anlama geldiği eminim ki açığa çıkacak. Ama ödenen bedeller, telafi edilmiyor sayın Bakan.

Unutmayın ki hoyratlık, kin ve nefret çürütücü, insanlık ölçüleri ise güzelleştiricidir. Bir gün sizlerin de hukuka ve bu normlara ihtiyacınız olabilir."

Veli Ağbaba, açıklamasında da, "Dört duvar arasında kalan, sesinin dışarı ulaşması neredeyse imkansız olan insanları Meclis kürsüsünden suçlamak bir bakana yakışır mı? Hele de bu Adalet Bakanıysa. Mehmet Yeşiltepe belki de tesadüflerle sesini bize ulaştırdı. ya bu olanağa sahip olmayanlar? İşte onların sorumluğu bakanın boynunda kalacak. Bizler ise zulme uğrayan herkesin sesi olmaya devam edeceğiz. 2012 yılının gazetecilerin ve gazeteciliğin özgürleştiği bir yıl olması dileğiyle tüm basın emekçilerini selamlıyorum" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cezaevinden Adalet Bakanı'na Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement