CHP'li Güler Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Güler Açıklaması

CHP\'li Güler Açıklaması
10.08.2012 13:05

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, güvenlik ve adli uygulamaların ayarı ve dengesinin yeniden yapılanması gerektiğini söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, güvenlik ve adli uygulamaların ayarı ve dengesinin yeniden yapılanması gerektiğini söyledi.

Güler, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "BDP Siyaset Akademisi'ne katıldığı ve kısa bir süre söz hakkı kullandığı için terörist yerine konulan" 28 yaşındaki Müge Tuzcuoğlu'nun, 8 Mart 2012 tarihinden bu yana tutuklu yargılandığını anımsattı. Tuzcuoğlu'nun haksız yere tutuklandığını savunan Güler,

"Güvenlik uygulamaları, ayarını ve dengesini yitirmiş. Güvenlik ve adli uygulamaların ayarı ve dengesi yeniden yapılanmalı" dedi. Güler, 24 Eylül'de yargıç karşısına çıkacak olan Tuzcuoğlu'nun serbest bırakılmasını beklediklerini ifade etti.

Güler ayrıca, Maltepe Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kurmay Albay Levent Kerim Uça'nın, geçirdiği beyin ameliyatından sonra felç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu, ancak helen cezaevinde tutulduğunu kaydetti. Güler, cezaevindeki hastalara insan hakları çerçevesinde yaklaşılması, suçu olmayanların hemen serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Ceza infaz koruma memurlarının sorunlarına da değinen Güler, bu memurların özlük haklarının düzeltilmesini istedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağına ilişkin soru üzerine, TSK'ya yönelik adli soruşturmaların, bu kurumu moral ve personel olarak büyük zara uğrattığını, komutanların tutuklandığını belirterek, yaşanan sorunlarda, bu durumun da etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Muhabir: Kubilay Çelik

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Güler Açıklaması - Son Dakika


Advertisement