CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'a Seslendi: Sen Egemen Güçlerin Hizmetkarısın - Son Dakika
Güncel

CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'a Seslendi: Sen Egemen Güçlerin Hizmetkarısın

CHP\'li İnce, Başbakan Erdoğan\'a Seslendi: Sen Egemen Güçlerin Hizmetkarısın

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kral değil hizmetkarım" sözlerini eleştirini eleştirerek, "Başbakan, "Kral değilim ben hizmetkarın' demiş CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip...

30.05.2013 19:21

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kral değil hizmetkarım" sözlerini eleştirini eleştirerek, "Başbakan, "Kral değilim ben hizmetkarın' demiş CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kral değil hizmetkarım" sözlerini eleştirini eleştirerek, "Başbakan, "Kral değilim ben hizmetkarın' demiş. Senin hizmetkar olduğunu biliyoruz. Ama sen vatandaşın hizmetkarı değilsin. Sen egemen güçlerin hizmetkarısın" dedi.

CHP'li İnce, Yalova'da CHP İl Başkanı Özcan Özel, Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman, Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve partililerin katılımıyla partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, Taksim'de yapılmak istenen AVM için ağaçların kesildiğini dile getiren İnce, Atatürk'ün Yalova'da ki Yürüyen Köşk'ünü örnek verdi. "Atatürk ağacın dalını kesmemek için köşkünü kaydırdı" diyen İnce, "Taksime AVM yapmak için bunlar ağaç kesiyorlar. Oysa Atatürk Yalova'da bir ağacın dalını kesmemek için köşkünü raylar üzerinde kaydırdı. Gelsinler de burada bir ders verelim onlara" diye konuştu.

-"O LAFI SANA YEDİRİRİZ BİZ"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "İki tane ayyaşın yaptığı yasa sizin için muteber oluyor da; inancın emrettiği gerçek niçin reddedilmesi gereken bir olay haline geliyor" sözlerine de vurgu yapan İnce, "Bu topraklarda Atatürk'e ve İsmet İnönü'ye ayyaş diyecek bir babayiğiti analar doğurmadı. Eğer onları kastediyorsan o lafı sana yediririz biz. Sana o meclisi dar ederiz. Haddini bileceksin. Ondan sonra da sözcüsü kıvırıyor, 'Sözün gelişi denildi' diyor. Lafın gelişine göre değil prompterin akışına göre konuşuyorsun sen. O prompterden öyle aktığı için öyle konuştun. O arıza yapsa zaten ne söyleyeceğini bilemezsin sen. Gücüne ve etrafındaki 3 bin polise güvenme" dedi.

-"CHP GENEL BAŞKANI EVİNE GELDİ SENİN"-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçirdiği kazaya değinen İnce Başbakan'ın geçmiş olsun dememesini ise eleştirdi. İnce konuşmasında, "Genel Başkanımız bir kaza geçirdi. İlginç bir kazaydı bu. Canı ile ilgili bir durum yok ama Ana Muhalefet Partisinin Genel Başkanı o. Bunların ne Müslümanlığı Müslümanlık, ne insanlığı insanlık. Cahil, zorba, nezaketsiz insanlar bunlar. Bir telefon açıp geçmiş olsun demediler. Sen ameliyat olduğunda CHP Genel Başkanı evine geldi senin" ifadelerini kullandı.

-"HİZMETKARLAR TAKSİME AVM YAPIYOR"-

Geçtiğimiz gün temeli atılan 3. köprünün adının Yavuz Sultan Selim olmasının Alevileri üzdüğünü dile getiren İnce, "Bu topraklarda Aleviler var. Bunlar bir inanç grubu. Bu insanlar Yavuz Sultan Selim'i sevmezler. Sen neden toplumu geriyorsun. Toplumun her kesiminin kabulleneceği tarihimizden bir isim yok mu. Neden Yavuz Sultan Selim ismini veriyorsun" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Kral değil hizmetkarım" sözlerini eleştiren İnce, "Başbakan, "Kral değilim ben hizmetkarın' demiş. Senin hizmetkar olduğunu biliyoruz. Ama sen vatandaşın hizmetkarı değilsin. Sen egemen güçlerin hizmetkarısın. Ne zamandan beri hizmetkarlar vatandaşına gaz sıkıyor. Ne zamandan beri hizmetkarlar Taksime AVM yapıyor. Ne zamandan beri hizmetkarlar bu toplumdan zorunlu reçete istiyor" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li İnce, Başbakan Erdoğan'a Seslendi: Sen Egemen Güçlerin Hizmetkarısın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement