CHP'li Köktürk'ten Başbakan Erdoğan'a "Paranoya" Sorusu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Köktürk'ten Başbakan Erdoğan'a "Paranoya" Sorusu

CHP\'li Köktürk\'ten Başbakan Erdoğan\'a "Paranoya" Sorusu

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

02.02.2012 09:52

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "AKP iktidarının, akraba-taalluk, yandaş basın dışında, herkesin, bu ülkede, hükümeti devirme planı yapan potansiyel darbeci-suikastçı- Ergenekoncu olduğu paranoyasına sahip olduğuna yönelik iddia ve eleştiriler karşısında düşünceleriniz ve yanıtınız nedir" diye sordu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

"Basın özgürlüğü ve demokrasi kriterleri konusunda ülkemizin, iktidarınız döneminde, bir zamanlar İdi Amin ile tanınan Uganda'nın bile gerisine düşmesi nasıl açıklanabilir" diyen Köktürk, şu sorulara yanıt aradı:

"Ülkemizde 2002 yılında toplam 59 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısının iktidarınızla birlikte günümüzde 130 bine çıkması ve Türkiye'nin "büyük bir hapishaneye dönüştürülmesi' karşısında, bu durum, "ileri demokrasi' söyleminizle nasıl örtüşüyor?

Dünyada tüm ülkelerin toplamı olarak bakıldığında terör gerekçesiyle tutuklu bulunan insan sayısı toplam 35 bin 117 iken, sadece Türkiye'de aynı gerekçe ile tutuklu olan insan sayısı 12 bin 897'dir. Türkiye'de terör örgütü üyesi suçlamasıyla tutuklu bulunan insan sayısının bu kadar fazla olması sadece ülkemizdeki terörün boyutuyla açıklanabilir mi? Yoksa, bu sayının fazlalaşmasında, uluslar arası kuruluşların da ifade ettiği gibi; siyasal iktidara muhalif tüm kesimlere, terörist veya terör örgütü üyesi gözüyle bakılmasının etkisi var mıdır?

En son ucu iktidar ve çevresine dokunan Deniz Feneri davası hakim ve savcılarına yönelik açılan davalar göz önünde tutulduğunda halen daha "yargının bağımsız olduğu' iddiasında mısınız?"

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Köktürk'ten Başbakan Erdoğan'a 'Paranoya' Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement