CHP'li Meclis Üyesi Adayına Devlet Büyüklerine Hakaretten Gözaltı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Meclis Üyesi Adayına Devlet Büyüklerine Hakaretten Gözaltı

CHP\'li Meclis Üyesi Adayına Devlet Büyüklerine Hakaretten Gözaltı

CHP Antalya İl Gençlik Kolları eski Başkanı ve Kepez Belediyesi Meclis Üyesi adayı Eren Kurt, sosyal medyada paylaştığı içerikler nedeniyle "devlet büyüklerine hakaret ve iftira" gerekçesiyle gözaltına alındı.

25.03.2014 12:37

CHP Antalya İl Gençlik Kolları eski Başkanı ve Kepez Belediyesi Meclis Üyesi adayı Eren Kurt, sosyal medyada paylaştığı içerikler nedeniyle "devlet büyüklerine hakaret ve iftira" gerekçesiyle gözaltına alındı. Kurt, savcılığa verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Kepez Belediyesi 9'uncu sıradan meclis üyesi adayı ve CHP İl Gençlik Kolları eski Başkanı Eren Kurt, sosyal medya üzerinden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel hakkında paylaştığı görseller ve ifadeler sebebiyle gözaltına alındı. Dün akşam saat 22: 30'da yapılan baskınla Kurt'un evinde paylaşımda bulunduğu öne sürülen bilgisayar ve bir takım elektronik cihazlara el konuldu. Eren Kurt, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Geceyi nezarette geçiren Kurt, bu sabah adliyeye çıkarıldı. Savcı Hacı Aykut Aydın'a ifade veren Kurt, yaklaşık yarım saat süren ifadesinin ardından kaçma şüphesi olmaması gerekçesiyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Antalya Adliye Sarayı önünde yapılan basın açıklamasında Avukat Kadir Çetinkaya, bu türden suçlar nedeniyle savcılığa gelmekten dolayı üzgün olduklarını kaydetti. Avukat Çetinkaya, müvekkilinin dün gece gözaltına alındığını belirterek şöyle konuştu: "Savcılığa verdiği ifadenin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Önümüzde bir yerel seçim var yerel seçimde meclis üyesi adayı olan arkadaşımız hakkında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Menderes Türel şikayette bulundu. Üzgünüz burada olmaktan dolayı."

"SEÇİM ÖNCESİ PROPAGANDA OLARAK PAYLAŞMIŞTIM"

Antalya'da Kepez Belediyesi 9'uncu sıradan meclis üyesi adayı ve CHP İl Gençlik Kolları eski Başkanı Eren Kurt da yaptığı açıklamada, 15 saatlik süre içerisinde emniyet güçlerinin kendisine çok kibar davrandığını belirtti. Paylaştığı ifadelerin herkesin bildiği ifadelerden olduğunu kaydeden Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 15 saatlik bir süreç geçirdik. Bu süreçte emniyet güçleri çok nazik ve kibardı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel paylaştığım içerik nedeniyle şikayette bulunmuş, ifademin ardından nezarette tutuldum. 'İftira ve devlet büyüklerine hakaret' içeriyormuş paylaştıklarım ve bu gerekçeyle arama yapıldı evimde. Paylaşımları seçim öncesi propaganda olarak paylaşmıştım."

Açıklamanın ardından Kurt, adliye önüne gelen yakınları ve arkadaşlarına sarılarak sevincini paylaştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Meclis Üyesi Adayına Devlet Büyüklerine Hakaretten Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement