CHP'li Tanrıkulu Başbakan'a "1453 Kartalları"Nı Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tanrıkulu Başbakan'a "1453 Kartalları"Nı Sordu

CHP\'li Tanrıkulu Başbakan\'a "1453 Kartalları"Nı Sordu

CHP'li Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "1453 Kartalları adlı taraftar grubu olduğu iddiaları doğru mudur?" diye sordu.

25.09.2013 10:40  Güncelleme: 11:11

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "Beşiktaş- Galatasaray maçında sahaya giren taraftarların 1453 Kartalları adlı taraftar grubu olduğu iddiaları doğru mudur" diye sordu CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'a "Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya giren taraftarların 1453 Kartalları adlı taraftar grubu olduğu iddiaları doğru mudur" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili kamuoyundaki iddiaların, siyasetin spora ve tribünlere yansıdığı yönünde olduğunu ifade etti. "1453 Kartalları" taraftar grubunun üyesi olduğu iddia edilen İsmail Er adlı vatandaşın sosyal paylaşım sitelerindeki yazı ve fotoğraf paylaşımlarında sahaya girdiğini ve sandalye attığını itiraf etmesinin şüpheleri güçlendirdiğini belirten Tanrıkulu, Başbakan'dan şu soruların yanıtını istedi:

Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya giren taraftarların 1453 Kartalları adlı taraftar grubu olduğu iddiaları doğru mudur?

İsmail Er, AKP Küçükçekmece teşkilatında mahalle kolu başkanı olarak görev yapmakta mıdır?

İsmail Er ve 1453 Kartalları adlı taraftar grubu toplu biletleri kim veya kimlerden almışlardır? Bu toplu biletler kimlere verilmiştir?

1453 Kartalları ve İsmail Er toplu biletleri karaborsada satmışlar mıdır?

Maç esnasında sahaya giren ve taraftarları kışkırtan İsmail Er ve diğerleri hakkında yasal işlem yapılmış mıdır?

6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası kapsamında tribünlerde kavga çıkaran, sahaya giren ve maçın oynanmasını engelleyen 1453 Kartalları adlı taraftar grubu hakkında işlem yapılmış mıdır?

6222 Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasasına göre maç öncesi giriş kapıları ve turnikeleri kıranlar hakkında işlem yapılacak mıdır? Giriş kapılarını ve turnikeleri kıranlar ile bilet kontrolü yapmayan görevliler tespit edilmiş midir?" - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tanrıkulu Başbakan'a '1453 Kartalları'Nı Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement