CHP'nin James Bond Senaryosuna Yalanlama - Son Dakika
Güncel

CHP'nin James Bond Senaryosuna Yalanlama

CHP\'nin James Bond Senaryosuna Yalanlama

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun bir gazeteye yaptığı açıklamayı yalanladı.

28.06.2012 13:48  Güncelleme: 13:57

Genelkurmay Başkanlığı, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu'nun bir gazeteye yaptığı " Suriye'den çalınan bir MIG-21 uçağının kodlarının Tel Aviv'de çözülüp İncirlik'te Türk Hava Kuvvetlerine ait bir RF-4 uçağına aktarıldı" iddiasının tamamen hayal mahsulü olduğunu bildirdi.

Genelkurmay'ın internet sitesinde bugün Yeniçağ gazetesinde yer alan bir haber hakkında açıklama yapıldı. Açıklamada, "1. 28 Haziran 2012 tarihli Yeniçağ gazetesinde; bir milletvekiline atfen Suriye'den çalınan bir MIG-21 uçağının kodlarının Tel Aviv'de çözülüp İncirlik'te Türk Hava Kuvvetlerine ait bir RF-4 uçağına aktarıldığına dair iddia yer almıştır. 2. Söz konusu iddia tamamen hayal mahsulüdür" denildi.

-SURİYE'Yİ HAKLI ÇIKARAN SENARYO-

CHP'li vekil Ediboğlu, düşürülen Türk uçağının yazılım ve kodlarının Suriye'den kaçırılan MIG 21 ile değiştirildiğini öne sürmüştü. Mehmet Ali Ediboğlu, "10 gün önce Lübnan'a kaçırılan bir Suriye uçağı vardı. O uçağın Tel Aviv'e götürüldüğü, şifrelerinin orada çözüldüğü, bilgisayar şifreleri çözülen bu uçağın İncirlik'e getirildiği ve kodlarının, şifrelerinin bizim uçağa aktarıldığı, onun Suriye'de bir Suriye uçağı gibi algılanacağı varsayılmış ve o şekilde gönderilmiş. Burada F-4 uçağına aktarılmış. Bu iddia da Suriye'de konuşuluyor" demişti. Ediboğlu, "Yapılan bu işlemden sonra Suriye'deki hava sistemlerinin bunu Suriye MIG- 21 uçağı gibi algılanacağı düşünülerek Suriye hava sahasına gönderildiği belirtiliyor. Bu şekilde gerekli istihbari çalışmaları yapmaya çalışmışlar. Yani böyle bir iddia da var" diye konuştu.

Suriye'nin kaçırılan uçak nedeniyle alarma geçtiğini ve her an İsrail'den saldırı beklediğini vurgulayan Ediboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla hava sahasını uçuşa yasaklamışlar. Bir tane Suriye uçağı kaçırıldıysa her an bir başka uçak kaçırılabilir, o uçağa da operasyon yapılabilir korkusuyla o bölgelerde kendi uçaklarına dahi uçuşu yasaklamışlar. Dolayısıyla oradaki sistemlere, füzesavarlara talimat verilmiş. Suriye uçağı dahi görseniz vurun komutu verilmiş. Bunun üzerine Suriye uçağı olarak algılamış olsalar bile vurmuş olabileceklerini iddia eden yayınlar ve iddialar var." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'nin James Bond Senaryosuna Yalanlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement