Çiftçiler Niğde-Kayseri Yolunu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Çiftçiler Niğde-Kayseri Yolunu Trafiğe Kapattılar

Çiftçiler Niğde-Kayseri Yolunu Trafiğe Kapattılar

Niğde'de 6 köyün sakinleri, Niğde-Kayseri karayolunu 6 saat trafiğe kapatarak, polis ve jandarmaya taş ve sopa ile saldırdı.

05.08.2012 22:45

Niğde'de 6 köyün sakinleri, Niğde- Kayseri karayolunu 6 saat trafiğe kapatarak, polis ve jandarmaya taş ve sopa ile saldırdı.

Saat 12.00'de meydana gelen olayda; bir elektrik şirketine birikmiş borçlarından dolayı tarlalarını sulayamadıklarını iddia eden Edikli, Gölcük, Orhanlı, Çarıklı, Alay, Karaltı, Konaklı ve Höyük kasabası sakinleri, önceki gün Niğde Valiliği önünde oturma eylemi yaptıktan sonra olumlu bir sonuç alamayınca Niğde-Kayseri karayolunu trafiğe kapattı. Öfkeli kalabalığı CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve Jandarma ekipleri sakinleştirmek için bir süre görüştüler. Köylüler yolu açmayacaklarını belirterek eylemlerine devam etti.

Saat 12.00'da başlayan 500 kişilik yol kesme eyleminde 6 saat sürdürdükten sonra Jandarma ve Polislerden oluşan ekipler biber gazı ve havaya 5-6 el ateş ederek köylülere müdahale etti. Öfkeli köylüler jandarma ve polise taş ve sopalarla saldırırken 4 asker ve 1 polis yaralandı.

6 saat süren yol kapatma eyleminde CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, İşçi Partisi İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ve basın mensupları biber gazından etkilendi.

Köylüler 15 gündür elektriklerinin kesik olduğunu ve bu yüzden patates tarlalarını sulayamadıkları için bu şekilde bir eylem yaptıklarını söylediler. Birkaç gün daha patateslerini sulayamadıkları zaman patateslerinin kuruyacağını ve olumlu bir sonuç olmazsa bu tür eylemleri sürdüreceklerini belirttiler.

Yolda uzun kuyruklar oluşturan araçlar ise atılan taşlardan dolayı zarar görürken sürücüler ise yolun açılmasını beklediler. Olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiftçiler Niğde-Kayseri Yolunu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement