"Çocuk Hakları Kağıt Üzerinde Kalıyor" - Son Dakika
Güncel

"Çocuk Hakları Kağıt Üzerinde Kalıyor"

"Çocuk Hakları Kağıt Üzerinde Kalıyor"

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Gazal Bayram Koluman, birçok ülkenin BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne taraflığı kağıt üzerinde kaldığını belirtti.

21.11.2013 00:06

Diyarbakır Barosu Çocuk Komisyonu, 20 Kasım 1989 yılında kabul edilen BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 24'üncü yıl dönümünde bölge yaşanan çocuk hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Adli Yardım Bürosu'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Gazal Bayram Koluman ve çok sayıda avukat katıldı. Burada basın açıklaması yapan Av. Gazal Koluman, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne taraf olan çok sayıda ülkede bunun sadece kağıt üzerinde kaldığını belirterek, 2008-2012 yılları arasında Adalet Bakanlığı'nın resmi verilerine göre cinsel istismara maruz kalan çocukların sayısının yüzde 400 gibi ciddi bir oranda artış gösterdiğini ifade etti. Her yıl bir önceki yıla göre çocuklara yönelik hak ihlallerinde artışın yaşandığını da belirten Koluman, çocukların daha mutlu bir yaşam sürmeleri için öncelikle başta siyasal iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerin üstün bir anlayışla meseleye bakmaları ve çocukların maruz kaldığı sıkıntılara kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini aktardı.

'ÇOCUK HAKLARINI TANIMAK KAĞIT ÜZERİNDE KALIYOR'

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin en temel ilkelerinden olan çocuğun yaşam ve gelişme ilkesinin Türkiye tarafından ihlal edildiğini de belirten Koluman, "Bugün Van- Erciş Depremi üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına karşın konteynır kentlerde yaşamaya çalışan aileler ve özellikle çocukların başta yaşam hakları, barınma, sağlık, eğitim hakları noktasında devlet üzerinde düşen sorumluluğu yerine getirmemiş ve oldukça zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışan çocukları unutmuştur. Bu da göstermektedir ki uluslararası sözleşmelere taraf olup, çocukların haklarını tanımak sadece kağıt üzerinde kalmaktadır" dedi.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Diyarbakır Barosu olarak Türkiye'de ve dünyada çocukların fiziksel, cinsel, duygusal ve her türlü istismarlarının takipçisi olacaklarını belirten Koluman, çocukların yaşam hakkını ihlal edenlerle her daim mücadele edeceklerini ifade etti. Koluman, "Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde çocukların maruz kaldığı sorunlar dile getirilip bunlara bir takım çözüm önerileri öngörülmekte ise de sorunların azalması yerine her geçen yıl çocukların yaşadığı sıkıntılar artmaktadır. Çocukların daha mutlu bir yaşam sürmeleri için öncelikle başta siyasal iktidar olmak üzere tüm siyasi partilerin üstün bir anlayışla meseleye bakmaları ve çocukların maruz kaldığı sıkıntılara kalıcı çözümler üretilerek, bu sorunların çözümü için yeterli oranda bütçe ayırmalıdır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Çocuk Hakları Kağıt Üzerinde Kalıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement