Çocuklar Mektuplarıyla Annelerini Duygulandırdı - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Mektuplarıyla Annelerini Duygulandırdı

Çocuklar Mektuplarıyla Annelerini Duygulandırdı

Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği bünyesinde "Kadının toplumdaki saygın ve etkin yerini belirginleştirmek, cinsiyet ayrımcılığını önlemek ve genel çerçevede kadın haklarını geliştirmek" amacıyla oluşturulan Kadın Hakları Komisyonu tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen "Anneme Mektup" isimli mektup yazma yarışması sonuçlandı.

29.05.2014 18:05

Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği bünyesinde "Kadının toplumdaki saygın ve etkin yerini belirginleştirmek, cinsiyet ayrımcılığını önlemek ve genel çerçevede kadın haklarını geliştirmek" amacıyla oluşturulan Kadın Hakları Komisyonu tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen "Anneme Mektup" isimli mektup yazma yarışması sonuçlandı.

Avukat Umut Çiftçi'nin başkanlığını yaptığı Aliye Coşar, Sema Ecevitoğlu, Ayşegül Esin Gök Ertuğrul, Eda Ercan, Döndü İyiol, Sema Çağlar, Ömrüm Dilek Ersoy, Hacer Taş, Gülsüm Yılmaz, Handan Kip Ersoy, Nebahat Ünal, Ayşe Doğan ve Ümmü Telli'den oluşan Kadın Hakları Komisyonu'nun düzenlediği yarışmaya 16 okuldan 305 öğrenci katıldı. Ilıca İlkokulu öğrencisi H. Emre Yıldız'ın birinci olduğu yarışmada 60. Yıl İlkokulundan Damla Nur Sarıbaş 2. ve Oymapınar Mehmet Bozkurt İlkokulundan Hatice Nisa Bozkurt da 3. oldu.

Soma'da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşunun ardından yarışma ve komisyonun faaliyetleri hakkında bilgi veren Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Umut Çiftçi, Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği Kadın Hakları Komisyonunu iki ay önce kurduklarını söyledi. İlk etkinlik olarak ilkokul öğrencileri arasında Anneme Mektup konulu mektup yazma yarışması düzenlediklerini anlatan Çiftçi, şunları söyledi: "Kadın ve anne bilincini artırmaya yönelik bu etkinliğe katılan tüm öğrencilerimize sertifika veriyoruz. Böyle yarışmalara katılan çocukları yetiştirdikleri için annelerine de tebrik sertifikası veriyoruz. Etkinliklerimiz devam edecek. Bundan sonra çocuk evliliklerine son, kadına şiddete son gibi başlıklar altında etkinliklerimize başlayacağız. Etkinliğe 16 okuldan toplam 305 çocuğumuz katıldı. Çok yüksek bir katılım var. Hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle onları yetiştiren öğretmenlerine de çok teşekkür ediyoruz, çünkü gerçekten hepsi özverili bir şekilde ilgilendikleri belli. Biz çocukların kendilerini ifade ediş biçimine hayran kaldık, seçmekte çok zorlandık."

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı da, Soma'da vefat eden vatandaşları anarak anlamlı bir programa başladıklarını belirterek

sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen hafta baro yönetim kurulu üyeleri ile beraber Soma'ya bir ziyarette bulunduk. Hukuki ve maddi manevi destek anlamında. Son aldığımız haberlerde Soma'da hayatını kaybeden şehit ailelerine ücretsiz hukuki yardımda bulunmak bir yana davalar neticesinde elde edilecek vekalet ücretlerini de Manisa barosuna kayıtlı meslektaşlarımız şehit ailelerine bağışlama kararı almışlar. Bizim mesleğimizin onuruna uygun asil bir davranışı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu meslektaşlarımızı yürekten kutluyorum." Bacanlı, 305 anneye mektup yazıldığını belirterek şunları söyledi: "Çocuklarınızın sizlere yazdığı mektupları sıralamak mümkün değil. Benim nazarımda, Antalya Barosu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın nazarında bu 305 mektubun 305'i de eşdeğerdir. Ama sembolik olarak teşvik etmek anlamında birkaç tanesi ne bu gün derecelendirme yapılacak ama unutmayalım ki sevgili yavrularımız, evlatlarımız hepinizin kağıda döktüğü duygular anneleriniz için birbirinden değerlidir. Ben bu dönemde sevinerek ifade ediyorum ki sadece Manavgat değil Alanya'da da özellikle kadın hakları konusunda çok ciddi çalışmalar yapıldı. Komisyonlar kuruldu. Bunlar bizim inisiyatiflerimizle değil buradaki hanım meslektaşlarımızın inisiyatif almasıyla kuruldu. Biz Antalya Barosu olarak çok geniş bir coğrafyada çalışıyoruz. Tabi yönetim kurulu arkadaşlarımızın her yere yetişmesi mümkün değil. Özellikle ilçelerde kadın hakları gibi son derece önemli konularda faaliyet yapan birçok özellikle sosyal fiziksel şiddete maruz kalan kadınlarımızın yanında duran arkadaşlarıma huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum. Zaten böyle bir ekip böyle anlamlı bir organizasyon ortaya koyardı." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Mektuplarıyla Annelerini Duygulandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement