Çocuklarını Kaybetti Eşini Bağışladı - Son Dakika
Güncel

Çocuklarını Kaybetti Eşini Bağışladı

Çocuklarını Kaybetti Eşini Bağışladı

İki çocuğunu kalp yetmezliğinden kaybeden Nuriye Ayan, beyin kanaması sonucu ölen eşinin organlarını bağışlandı.

06.04.2013 08:23  Güncelleme: 09:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesinde beyin kanaması geçirmesi sonucu Konya'da bir hastaneye kaldırılan 44 yaşındaki marangozun organları eşi tarafından bağışlandı. Eşinin, kocasının organlarını bağışlamasında en önemli nedenin 2 çocuğunu kalp yetmezliğinden kaybetmesi olduğu öğrenildi.

Karaman'ın Ermenek İlçesinde maden ocağında çalışan marangoz 44 yaşındaki Mustafa Ayan, önceki gün rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Ermenek Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayan'ın solunumu yetersiz olunca sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Daha sonra Medline Konya Hastanesi'ne sevk edilen Ayan'ın yolda 3 kez, hastane de ise 2 kez kalbi durdu. Beyin kanaması geçiren hastaya 24 saat yapılan müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Beyin ölümü gerçekleşmesinin ardından hastanın yakınları Ayan'ın tüm organlarını bağışladı.

Ayan'ın, 2 korneası, 2 böbreği ve karaciğeri Medline Konya Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Doktor Ayhan Onur, Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri ile Organ Nakil Koordinatörü Melip Azap'ın yer aldığı 16 kişilik ekibin 3 saat süren başarılı bir operasyonla alındı. Kalbi, akciğeri ve pankreası da tıbbı sebeplerden dolayı alınamadı.

İKİ ÇOCUĞU KALP YETMEZLİĞİNDEN ÖLMÜŞ

Alınan organlardan kornealar 2 hastaya nakledilmek için Konya'da kalırken, 2 böbrek ve karaciğer Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 3 hastaya nakledilmek üzere ambulansla gönderildi. Kocası geçirdiği beyin kanaması sonucu ölen Nuriye Ayan'ın, 2 çocuğunu kalp yetmezliğinden dolayı kaybetmesi sonucu organ bağışında bulunduğu öğrenildi. Ayan ailesinin, bugün Mustafa Ayan'ın cenazesini Ermenek ilçesinde toprağa vereceği belirtildi.

5 KİŞİYE HAYAT OLDU

3 saat süren bir operasyonla organları aldıklarını belirten Medline Konya Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzman Doktor Ayhan Onur," Hastamız bize geldikten sonra her türlü tıbbı müdahaleyi yaptık ancak 28. saatin sonrasında beyin ölümü gerçekleşti. Ailemize organlarının bağışlanması için sorduğumuzda hiç tereddüt etmeden tüm organlarını bağışladılar. 2 çocukları kalp yetmezliğinden ölen ailenin hiç çocuğu kalmamış, kocasının ölümü sonrası eşi de bu nedenle hemen organlarını bağışladı. 5 kişinin hayatını kurtararak bizleri çok duygulandırdılar" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuklarını Kaybetti Eşini Bağışladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement