Çok Dilli Meslek Eğitim Borsası - Son Dakika
Güncel

Çok Dilli Meslek Eğitim Borsası

Çok Dilli Meslek Eğitim Borsası

Köln'de göçmen kökenli gençlere yönelik çok dilli meslek eğitim borsası düzenlendi.

10.06.2013 13:36  Güncelleme: 13:41

Köln'de göçmen kökenli gençlere yönelik çok dilli meslek eğitim borsası düzenlendi. Fuarda kurulan stantlarda, zanaatkarlık alanındaki mesleklerin tanıtımı yapılarak, gençlere meslek eğitim imkanları hakkında bilgi verildi.

ALMANYA'nın Köln kentinde göçmen kökenli gençlere yönelik meslek eğitim borsası düzenlendi. Köln Zanaatkarlar Odası'nın bu yıl dördüncü kez Mülheim semtindeki Tages- und Abendschule (TAS) okulunda gerçekleştirdiği meslek eğitim borsasında göçmen kökenli gençlere zanaat meslekleri ve kariyer olanakları yakından tanıtıldı. Ayrıca velilere Türkçe, Rusça ve İtalyanca dillerinde kuaförlük ile tornacılık meslek eğitimi hakkında bilgi verildi.

YETKİLİLER DE BİLGİ ALDI

Köln Zanaatkarlar Odası Başkanı Dr. Ortwin Weltrich'in yanı sıra Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Köln Belediye Başkanı Hans-Werner Bartsch, Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Milletvekili Serap Güler, Köln İş Ajansı'dan Marion Stucker ve Köln Başkonsolosluğu Ticaret ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Oğuz Tuncay'ın katılımı göçmen kökenli gençlerin meslek eğitimine kazanıldırılmasına verilen önemin altını çizdi. Yetkililer hep birlikte stantları gezerken, mesleklerle ilgili denemelerde de bulunmayı ihmal etmedi.

MESLEK ALTIN BİLEZİKTİR

Köln Başkonsolosu Basa geçtiğimiz çok sayıda meslek eğitim yerinin boş kaldığını belirterek, şunları söyledi: " Almanya'da iş yerleri çıraklık eğitimine başvuracak genç bulmakta zorluk çekiyor. En büyük sıkıntı esnaf ve zanaatkarlar sektöründe yaşanıyor. Bizim geleneğimizde esnaflık son derece önemli bir meslektir. 'Meslek altın bileziktir' diye atasözü olan bir toplumuz. Ahilik geleneği olan bir toplumuz. Aynı zamanda esnaf toplumumuzda saygı gören ve sözü dinlenen bir kişiliktir. Bu itibarla arzla talebin bir araya geldiği bir ortam oluşmuş durumda. Esnaflık alanında sadece bizim görev bölgemizde binlerce çıraklık yeri boş duruyor. Gençler bu işleri pek fazla çekici bulmuyorlar. Ama bu bizim gençlerimiz için önemli bir fırsat. Köln'deki Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Türkler'in esnaflığa verdiği önemi kavramış durumda. Bu organizasyon bunun güzel bir örneği. Bu fırsatı değerlendirmek gerekir. Ailelere ve gençlerimizin bu alanlarda oluşan imkanlardan yararlanmalarını tavsiye ediyorum.?

ÜNİVERSİTE YOLU DA AÇIK

Köln Zanaatkarlar Odası Meslek Eğitimi Koordinatörü Mehmet Kanatlı ise, şu bilgileri verdi: 'Zanaatkarlar Odası'na bağlı 130'un üzerinde meslek var. Burada gençlerimizin bu meslekleri tanımasına imkan sağlıyoruz. Aileler de davetli. Onlar da gençlerimizin geleceği yönelik kararlarında önemli bir faktör. Gençlerin meslek eğitimi yaptıktan sonra isterse üniversite eğitimi almaları da mümkün. Kariyer yapmak için önleri açık' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çok Dilli Meslek Eğitim Borsası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement