"Mutlak butlan" kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu, 2,5 yıl sonra döndüğü CHP Genel Merkezi önünde kendini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e benzetti. Kendisine "hain" diyenlere Atatürk'ün Samsun'a çıkışındaki idam fermanını hatırlatarak yanıt veren Kılıçdaroğlu, Özgür Özel yönetimine seslenerek "FETÖ artıkları ile bir olup milletimizi kışkırtarak bizlere hain damgası vurma çabaları nafiledir" dedi.
Kılıçdaroğlu, FETÖ'ye göndermelerde bulunarak partinin iç demokrasisine dikkat çekti.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamalarda, "Baba ocağında market poşetlerinin içinde haram paralar olur mu? Baba ocağında kutuların içinde rüşvet verilir mi?" dedi.
Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı saatlerde partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu ile mitinglerinin arasında 7 kilometre mesafe olan Özel, "Derhal bir kurultay yapın, partiyi seçilmiş bir genel başkana kavuşturun. CHP atama kabul etmez. Genel başkanın kim olacağına 2 milyon CHP üyesi karar versin. CHP'de genel başkanlık için ön seçim istiyorum. Sözüm söz eğer bu seçimde yüzde 85'in altında oy alırsam göreve talip olmayacağım" dedi.
Özgür Özel’in bayramlaşmak için çağrı yaptığı Güvenpark’ta sahneye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aladakiler tarafından atılan "Hain Kemal" sloganları yüzünden konuşmakta zorlandı. Ne diyeceği merak konusu olan Yavaş, konuşmasında isim vermeden Kılıçdaroğlu'na yüklendi.
Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri ekibi SOLOTÜRK, İstanbul'un fethi kutlamaları kapsamında İstanbul'da gösteri uçuşu gerçekleştirdi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Kurtuluş Savaşı'nın simgesi 'İlk Kurşun'un 107. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Törende konuşan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık'ın bağımsızlık mücadelesinin sembolü olduğunu vurguladı.
Milli Savunma Bakanı Güler, Edirne'deki hudut karakolunda bayramlaştı ve sınır güvenliğine dair açıklamalarda bulundu.
BBP Genel Başkanı Destici, CHP'nin bayramlaşma programına katılacaklarını söyledi.
Hüseyin Yıldız, CHP'li vekillerin tarihte ilk kez genel merkeze alınmadığını belirtti.
Kayseri, Niğde, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale'de, Kurban Bayramı arifesinde şehitlik ziyaretleri yapıldı.
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.