"Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapıldı

Tatbikattan görüntü Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile röportaj Kars'ta, Türkiye geneli eş zamanlı 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.

12.11.2022 20:59  Güncelleme: 21:05

Tatbikattan görüntü

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz ile röportaj Kars'ta, Türkiye geneli eş zamanlı 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de "çök kapan tutun" tatbikatı yapıldı.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün de katılımıyla Gençlik Merkezi'nde tatbikat gerçekleştirildi.

Gençlik merkezi oturma alanında oturan vatandaşlar ve Vali Öksüz, deprem uyarısının gelmesiyle bulundukları masanın yanına kapandı.

"Tatbikat sona" erdi anonsuyla içeridekiler kontrollü bir şekilde dışarı tahliye edildi.

Tatbikat sonrası gazetecilere konuşan Öksüz, tatbikatı başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu tatbikatlarla afete karşı dayanıklı toplum oluşturmaya çalıştırdıklarını anlatan Öksüz, "Yapılan tatbikatla afete karşı koyabilme kapasitemizi test ettik. Hepinizde biliyorsunuz afetler hayatımızın gerçeği onun için afetlere karşı önlem almak eğitim faaliyetlerini yürütmek ve böylece ülkemizde vatandaşlarımız arasında farkındalık yaratmak çok önemli. 2022 yılında Kars genelinde 174 tatbikat yaptık. Bu tatbikatlara da yaklaşık 125 bine yakın vatandaşımız katılmış oldu." dedi.

"Çök Kapan Tutun" tatbikatı yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement