Çorum'da Balıkçı Kayığı Alabora Oldu Bir Kişi Kayıp - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Balıkçı Kayığı Alabora Oldu Bir Kişi Kayıp

Çorum\'da Balıkçı Kayığı Alabora Oldu Bir Kişi Kayıp

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Karaburun köyünde Obruk Barajı'na attığı balık ağını toplamak için suya açılan karı-kocanın bulunduğu balıkçı kayığı alabora oldu.

17.03.2013 17:12

Çorum'un İskilip ilçesine bağlı Karaburun köyünde Obruk Barajı'na attığı balık ağını toplamak için suya açılan karı-kocanın bulunduğu balıkçı kayığı alabora oldu. Alabora olan kayıktan baraj gölüne düşen İpek çiftinden Kazım İpek (41) kendi imkanları ile kurtulmayı başarırken eşi Meryem İpek baraj gölünde kayboldu.

Edinilen bilgilere göre, avlanma sezonunun son günü olması nedeniyle Karaburun köyünde yaşayan 3 çoçuk babası Kazım İpek, Obruk Baraj'ına avlanmak amacıyla ağ attı. Akşam saatlerinde eşi Meryem İpek ile birlikte balık ağlarını toplamak için baraj gölüne açılan Kazım İpek'in de bulunduğu kayık aniden çıkan şiddetli rüzgarında etkisiyle alabora oldu. Baraj gölüne düşen Kazım İpek yüzerek kıyıya çıkmayı başardı. Karadan baraj gölüne düşen eşini kurtarmak için çalışan İpek, başarılı olamadı. Bir süre sonra talihsiz kadın gözlerden kayboldu. Kendi imkanları ile İskilip-Çorum karayoluna çıktığı öğrenilen İpek, yoldan geçen bir sürücünün yardımıyla İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olayın duyulmasının ardından bölgeye İlçe Jandarma Komutanlığı, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma ve Çorum Belediyesi dalgıç ekibi sevk edildi. Kaybolan kadının bulunması için çalışma başlatıldı. Olumsuz hava koşulları ve havanın kararması nedeniyle ara verilen arama kurtarma çalışmaları Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibinin de katılımıyla sabah saatlerinde tekrar başladı.

Sabah baraj gölünde arama yapan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi dalgıç ekibi batan kayığın yerini tespit etti. Bunun üzerine baraj gölünde keşif yapan polis dalgıç ekibi işaretleme çalışması yaparak iki kez kayıp kadını bulmak için dalış yaptı. Arama çalışmalarında köylülerde destek veriyor. Olayın meydana geldiği bölgeye gelen İpek çiftinin bekleyişleri sürüyor.

TALİHSİZ KOCA DEHŞET ANLARINI ANLATTI

Yaşadıkları dehşet anlarını anlatan Kazım İpek, "500 metre kenarda battık. 20 dakika falan mücadele ettim. Kurtaramadım.

Av yasağının son günüydü ağları toplamak için gelmiştik. Çiftçiyim, sebzecilikte yapıyorum. Son gün olduğu için ağları toplayacaktım ama battık. Motorlu teknemiz dalgaların etkisiyle battı" diye konuştu.

Çorum Valisi Sabri Başköy de bugün sabah saatlerinde olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Başköy, olay hakkında İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya'dan bilgi aldı. Olayın üzüntü verici olduğunu kaydeden Vali Başköy, barajda kaybolan Meryem İpek'in en kısa sürede bulunmasını arzu ettiklerini söyledi.

İL AFET ACİL DURUM MÜDÜRÜ ELVAN KAYA: "15 KİŞİYLE ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

İl Afet Acil Durum Müdürü Elvan Kaya, olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini belirterek, "Arama kurtarma ekibimiz ve itfaiye dalgıç ekibiyle birlikte olay yerine geldik. Olay yerinde durum değerlendirmesi yaptık. Ağların fazla olması nedeniyle risk arz ediyordu. Sabah müdürlüğümüz ve itfaiye ekipleri ile birlikte arama çalışmalarına başladık. Samsun'dan Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekipleri de geldi. Sayın valimiz Jandarma'dan da takviye ekip istedi. Yarın 15 kişilik bir tim de aramalara katılacak. Arama kurtarma çalışmaları 15 kişilik ekiple yürütülüyor. Yarın daha geniş bir ekiple arama yapılacak" dedi.

Olayın oluş şekli hakkında da bilgi veren Kaya, avlanmaya çıkan İpek çiftinin bulunduğu kayığın aniden çıkan rüzgarın oluşturduğu dalgalarla birlikte alabora olduğunu kaydetti. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Balıkçı Kayığı Alabora Oldu Bir Kişi Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement