Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Türkiye aile reisi seçmek istiyor. Mütekebbir, muktedir bir otokrat seçmek istemiyor. Benim kanaatim bu, sizin kanaatiniz nedir? Herhalde siz de demokrat bir aile reisi seçilmesi taraftarısınız. O bakımdan bütün adaylara bakınız ve ilk turda oyunuzu veriniz. İkinci tura bırakmayınız" dedi.
Çeşitli etkinliklere katılmak üzere kente gelen İhsanoğlu, bir oteldeki yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Türk milletinin, demokrasi içerisinde insan hak ve hürriyetlerinin uygulandığı bir ülke istediklerini bildiğini söyledi.
İhsanoğlu, Türkiye'de insan haklarının çiğnenmemesi gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"İşte burada genç evladımızın, İsmail Korkmaz'ın uğradığı akıbet. Genç bir evladımız, 19 yaşında üniversite talebesi nasıl hunharca öldürülüyor. Onu herkes unutmayacak. Bu gençlere 'çapulcu' denildi. 'Çapulcu' denilen gençler bizim evlatlarımız değil mi? Bunlar arasında sağcı, solcu, muhafazakar, laik, sosyal demokrat, dindar ve hiçbir siyasi yönü olmayan, çevre sevgisi olan gençler vardı. Taksim Meydanı'nın tarihi imajını korumak isteyen de vardı. Mesele bundan ibaretti."
-"18 milyon fazla pusula basılmış"
"Herkes oyunu kullansın, istediğine versin, o hür iradesiyle verecek. Tabi bana verilirse çok memnun olurum. Mühim olan oyunu kullansın" diyen İhsanoğlu, şunları kaydetti:
"Kullandıktan sonra 'ben vazifemi yaptım' demeyecek. Çünkü iş orada bitmiyor. O sandıkta verilen oyların, 3 adaya kim ne aldıysa doğru şekilde zabıtlara yansıtılması gerekir. İkincisi, bu oy kullanma süreci içinde herhangi bir gayri kanuni davranışlara müsaade etmemek lazım. Dünden beri Türkiye çalkalanıyor, 18 milyon fazla pusula basılmış. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın resmi raporunda YSK'dan aldıkları resmi rakam. Bu ne demek. Bunun hesabı sorulmalı. Bu 18 milyon pusula kimin tasarrufundadır. Nereye gidecek, kim kullanacak. Bu sandıklara gizli bir mecradan atılacak mı? Yoksa ilçe kurullarında birleştirme safhasında mı bir şeyler yapılacak. Onun için Türkiye'deki herkesten ricam, sandık, ilçe kurulları ve il kurullarında hassas olmaktır."
İhsanoğlu, pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan oyuna sahip çıkmasını isteyerek, şöyle devam etti:
"Türkiye aile reisi seçmek istiyor. Mütekebbir, muktedir bir otokrat seçmek istemiyor. Benim kanaatim bu, sizin kanaatiniz nedir? Herhalde siz de demokrat bir aile reisi seçilmesi taraftarısınız. O bakımdan bütün adaylara bakınız ve ilk turda oyunuzu veriniz. İkinci tura bırakmayınız. İkinci turda Türkiye'nin birliğini, üniter devlet bütünlüğünü tehdit eden hesaplar, pazarlıklar mevzu bahis. Onun için bu işi eğer istiyorsanız birinci turda bitiriniz." - Eskişehir
Son Dakika › Güncel › Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.