Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 40'ıncı yıl dönümü tören ve etkinliklerine katılmak üzere KKTC'ye geldi.
Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri taşıyan özel uçak "CBK", saat 12.55'te Lefkoşa'ya indi.
Gül'ü, Ercan Havalimanı'nda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve diğer yetkililer karşıladı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da KKTC'ye geldi.
Eroğlu ile görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek Cumhurbaşkanı Gül'e, KKTC Devlet Nişanı takdim edilecek. Cumhurbaşkanı Gül, yarın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.
11'inci Cumhurbaşkanı olarak 2007 yılında ilk yurt dışı ziyaretini KKTC'ye yapan Gül, son yurt dışı ziyaretini de KKTC'ye gerçekleştiriyor.
Son Dakika › Güncel › Cumhurbaşkanı Gül KKTC'ye geldi - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.