Danimarka'da Pegida Destekçileri ve Karşıtları Gösteri Yaptı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Pegida Destekçileri ve Karşıtları Gösteri Yaptı

Danimarka\'da Pegida Destekçileri ve Karşıtları Gösteri Yaptı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da PEGİDA (Batı’nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar) grubu ile karşıtlarınca iki ayrı gösteri düzenlendi.

19.01.2015 23:53

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da PEGİDA (Batı'nın İslamlaşmasına karşı vatansever Avrupalılar) grubu ile karşıtlarınca iki ayrı gösteri düzenlendi.

PEGİDA'nın yürüyüş düzenleyeceği haberi üzerine yaklaşık bin kişilik Müslüman ve "yabancı dostları" olarak kendilerini tanımlayan grup Norrebro semtinde toplandı.

Ellerinde göçmen ve Müslümanları destekleyen yazıların olduğu pankartlar taşıyan grup, Queen Louise Köprüsü'ne kadar yürüdü. Gruptan bazıları, PEGİDA'nın gösteri yapacağı alana yürümek isteyince polis engelliyle karşılaştı.

PEGİDA taraftarları da Devlet Sanat Müzesi önünde toplanarak Danimarka'nın sembolü Little Mermaid (küçük deniz kızı) heykeline kadar yürüdü. Gruptakiler ellerinde meşale taşıdı, slogan attı.

Bu arada, gösterinin sonunda Uğur Kaya adındaki Türk vatandaşı, şarkı söyleyerek PEGİDA grubunu protesto etti. Bunun üzerine Kaya ile grup arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Protestoyu takip eden gazetecilerin Kaya ile röportaj yapması nedeniyle PEGİDA grubundan bazıları "neden hep yabancılara ilgi gösteriyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Danimarka polisi, bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Pegida Destekçileri ve Karşıtları Gösteri Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement