Şehit Eşinin Feryadı Yürek Dağladı: Çocukların Bayramda Babasız Kaldı - Son Dakika
Güncel

Şehit Eşinin Feryadı Yürek Dağladı: Çocukların Bayramda Babasız Kaldı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit edilen polis memuru Ercan Hırçın'ın cenazesi için tören düzenlendi. Törende şehit eşi "Çocukların bayramda yetim kaldı" diye feryat etti.

09.09.2015 12:45  Güncelleme: 14:06

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin zırhlı polis aracına düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Ercan Hırçın için resmi tören düzenlendi. Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki törene İl Valisi Ömer Faruk Koçak, askeri erkan, şehidin yakınları, silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Vekili Murat Tosun, dün saat 16.25 sırlarında bir görevin ifası için Midyat ilçesinden Dargeçit ilçesine giden zırhlı aracın yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcının uzaktan infilak ettirilmesi sonucu polis memuru Ercan Hırçın'ın şehit olduğunu ve aynı araçta bulunan 3 polisin de yaralandığını söyledi. Tosun, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütüne karşı yürüttüğümüz bu mücadelede, kahraman teşkilat mensubumuz Ercan Hırçın kardeşimizi hain bir saldırı sonucu kaybetmiş bulunuyoruz. Acımız, hüznümüz çok büyüktür. Ancak vatan ve millet yolundaki mücadelemiz Çanakkale ruhunda, Bedir ruhunda olduğu gibi aynı inanç ve kararlılıkla devam edecektir. Biz inanıyor ve biliyoruz ki milletimiz her zaman yanımızdadır. Bu büyük millet, tehditler karşısında şehit olmayı bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür" dedi.

"SANA KIYANLARI ALLAH PARAMPARÇA ETSİN, ÇOCUKLARIN BAYRAMDA YETİM KALDI"

Konuşma sırasında şehit yakınlarının ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 ekipleri müdahale etti. Şehidin eşi, "Sana kıyanları Allah paramparça etsin. Çocukların yetim kaldı. Çocukların bayramda yetim kaldı" diye feryat etti. Aynı araçta bulunan ve yaralanan polis arkadaşları da tabutun başında şehitle vedalaştı.

Daha sonra şehit için dualar okunurken cenaze omuzlara alınarak "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce teröristler tarafından yola döşenen mayın dün saat 16.25'te uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Saldırıda, 2'si ağır olmak üzere 4 polis memuru yaralanmış ve yaralı polisler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaralı polislerden Ercan Hırçın (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit polis memuru Ercan Hırçın, evli ve 2 çocuk babasıydı.




Şehit Eşinin Feryadı Yürek Dağladı: Çocukların Bayramda Babasız Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Eşinin Feryadı Yürek Dağladı: Çocukların Bayramda Babasız Kaldı - Son Dakika


Advertisement