Davanın Hakkari'ye Alınmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Davanın Hakkari'ye Alınmasını İstedi

Davanın Hakkari\'ye Alınmasını İstedi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 18 yıl önce askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra akibetinden haber alınamayan çoban Nezir Tekçi davasının Eskişehir'den Hakkari'ye alınması için babası harekete geçti.

11.03.2013 17:40  Güncelleme: 10:38

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 18 yıl önce askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra akibetinden haber alınamayan çoban Nezir Tekçi davasının Eskişehir'den Hakkari'ye alınması için babası harekete geçti. Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi İHD Hakkari Şubesi'nden yardım istedi.

Yüksekova İlçesi'ne bağlı Aşağı Ölçek Köyü'nde çoban Nezir Tekçi'nin, 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da geçici görev yapan, Bolu Dağ Komando Tabur Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra akibetinden haber alınamadı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. Askeri savcılık kanıt olmadığından kovuşturmaya gerek görmedi. Ancak 2010 yılında Yunus Şahin o dönemde Yüksekova'daki taburda asker olduğunu ve Nezir Tekçi'nin öldürüldüğü yönünde ifade verince, şu anda tutuksuz yargılanan emekli Albay Ali Osman Akın ile o dönem teğmen olan Yarbay Kemal Alkan hakkında Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Adam öldürmek' suçundan dava açıldı.

İlk duruşması, Hakkari'de yapılan dava dosyası daha sonra güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Davanın ikinci duruşması da geçen hafta Eskişehir'de görüldü. Mahkeme heyeti o dönemde bölgede konuşlu birliklerde asker olan 500 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

"DAVA DOSYASI HAKKARİ'YE GÖNDERİLSİN"

Nezir Tekçi'nin babası Halit Tekçi, dava dosyasının Eskişehir'e gönderilmesine tepki gösterdi. Baba Halit Tekçi, İHD Hakkari Şubesi'ne başvurarak dava dosyasının yeniden Hakkari'ye nakledilmesi için yardım istedi. Baba Tekçi, oğlunun davasının Rusya'ya nakledilmesi halinde bile takip edeceğini anlatırken şöyle konuştu:

"18 yıl önce oğlum ve çok sayıda kişi jandarma tarafından gözaltına alındığını duyunca karakola başvurdum. Benden para talep ettiler. Talep edilen parayı onları verdim. Ertesi gün Gelibolu'dan gelen seyyar askeri birliğin başında bulunan dönemin Yüzbaşısı Ali Osman Akın oğlumu öldürmüştü ve daha sonra oğlumu mayının üzerine bırakıp infaz ettiklerini bir görgü tanığı bana anlattı. Bunun üzerine savcılığa başvurdum. Dava 2010 yılında açıldı geçen yıl Eskişehir'e alındı. Bu devletin vatandaşıyım. Davanın Hakkari'ye alınmasını istiyorum."

İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut da 3 yıldır davanın aydınlatılması için çaba gösterdiklerini, davanın Eskişehir'e alınmasının hukuksuz ve talihsiz bir karar olduğunu öne sürdü. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davanın Hakkari'ye Alınmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement