Davutoğlu: CHP'yi MİT Kurtaramaz - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu: CHP'yi MİT Kurtaramaz

Davutoğlu: CHP\'yi MİT Kurtaramaz

Başbakan Davutoğlu, CHP'nin eleştirilerine karşılık MİT'i savundu.

23.11.2014 11:42

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu partisinin Erzincan İl Kongresi'nde konuştu. Başbakan, geçen yıl Mayıs ayı öncesi Türkiye ekonomisinde önemli ilerlemelerin yaşandığını belirtirken, "Gezi provokasyonuyla buna dur denmek istendi. Çok zor bir süreçti. AK Parti içinde genel başkanlık değişimi yaşandı. Cumhurbaşkanlığı da iki arkadaş arasında görev değişimi yaşandı. O karabasan gibi ülkenin üzerine çökmek isteyenler 'acaba AK Parti'de bir karşıklık çıkar mı' diye düşündü. Ama tek bir çatlak ses çıkmadı. Yeni görev değişikliklerinden sonra herkes 2001'de yola çıktığımız gibi büyük bir aşka ve şevkle 2015 Haziran'ına yürüdü." dedi.

Davutoğlu, parti kongreleri ve yurt dışı gezilerini hatırlatıp "Bu sırada diğer partilerde ne oldu? CHP yediği darbeden sonra ki Cumhurbaşkanımızın karşısına çatı adayıyla çıktılar. Ama çatı çöktü. Liderlik siparişle olmaz" diye konuştu.

Vefat notu geldi

Davutoğlu CHP'ye eleştirilerini şöyle sıraladı:

"Genel Merkez'e mescit açacağız dediler, fırtına koptu. Dersim konusunda geçmişle hesaplaşmaktan korktuğu için Kılıçdaroğlu bir şey söyleyemedi. Bir genel başkan yardımcısı yarım yamalak bir şey söyledi. Diğerleri çıktı 'biz katılıyoruz' dedi. Bu nasıl parti? 'MİT CHP'yi bölmeye çalışıyor' dedi. Allah aşkına siz zaten bölünmüşsünüz. Kendi milletvekili Rıza Türmen bunu söylüyor. Kılıçdaroğlu, kendi beceriksizliğinin faturasını başkalarına kesmeye çalışma. Oynayamayan gelin yerim dar, yenim kısa dermiş. Kılıçdaroğlu koordinatörlük bile yapamıyor, bunu örtmek için MİT'e yüklenmeye çalışıyor. MİT, Musul'daki Başkonsolosluk çalışanlarımızı kurtararak tüm milletimizin takdirini kazanmıştır. MİT, yurtdışındaki vatandaşlarımızı kurtarabilir ama CHP'yi kurtaramaz. 7 Şubat'ta MİT'e yönelik komployu hazırlayan çevreler bunu Kılıçdaroğlu'nun kulağına fısıldamıştır."

Davutoğlu, eleştirilerini sürdürürken önüne gelen bir not üzerine "Şu an öğrendim. Kılıçdaroğlu'nun kayınvalidesi vefat etmiş. Kendilerine taziyelerimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: AA

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Davutoğlu: CHP'yi MİT Kurtaramaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement