Deniz Gezmiş'in Avukatı Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş'in Avukatı Vefat Etti

Deniz Gezmiş\'in Avukatı Vefat Etti

Sosyalist ve adalet savaşçısı olarak bilinen, Türk hukuk camiasında ünlü ve zor davaların avukatlığını yapmasıyla tanınan Behice Gülçin Çaylıgil, Muğla'nın Bodrum ilçesinde vefat etti.

10.04.2013 17:05

Sosyalist ve adalet savaşçısı olarak bilinen, Türk hukuk camiasında ünlü ve zor davaların avukatlığını yapmasıyla tanınan Behice Gülçin Çaylıgil, Muğla'nın Bodrum ilçesinde vefat etti.

Deniz Gezmiş, Bozkurt Nuhoğlu, Raif Ertem, Mehdi Beşpınar, Sarp Kıray, Deniz Subayları, Yalçın Küçük, Memduh Eren'in de aralarında bulunduğu birçok kişinin avukatlığını yapan 88 yaşındaki Gülçin Çaylıgil, 20 yıldır yaşamını sürdürdüğü Bodrum'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Bodrum Eski Çeşme Mahallesi'ndeki evinde sabah saatlerinde kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Çaylıgil'in cenazesi, Bodrum Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Çaylıgil anısına Perşembe günü saat 15;00'te Bodrum Adliyesi önünde Baro temsilcileri ve üyeleri tarafından bir tören düzenlenecek. Çaylıgil, Perşembe günü Bodrum merkezi Adliye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karaburgaz Mezarlığına defnedilecek.

Deniz subayları, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının İstanbul'daki davaları, Aydınlık, Madanoğlu, TKP, DİSK, 12 Eylül döneminde THKP-C ve Devrimci Sol gibi birçok davada savunma avukatlığı yapan Çaylıgil'in ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu. Çaylıgil, İstanbul Barosu staj eğitim komisyonu başkanlığı yaptı ve yılın hukukçusu ünvanı aldı.

Muğla Barosu Başkanı Mustafa Gürkan, Çaylıgil için "Sosyalist ve adalet savaşçısıydı, hem hukukun uygulanmasını isterdi, hem de sosyal adalete uygun olarak uygulanmasını istedi. Aynı zamanda bu kişiliği ile özgürlük savaşçısıydı mücadele insanıydı, kaybımız büyük başımız sağolsun" dedi. Çaylıgil'in bir dönem Mustafa Gürkan'ın da avukatlığını yaptığı öğrenildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş'in Avukatı Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement