Tehlikeli Gerginlik! HDP'li ve Ülkücü Öğrenciler Birbirine Girdi - Son Dakika
Güncel

Tehlikeli Gerginlik! HDP'li ve Ülkücü Öğrenciler Birbirine Girdi

Tehlikeli Gerginlik! HDP\'li ve Ülkücü Öğrenciler Birbirine Girdi

Denizli'de, ülkücü gençler ile HDP'li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı. Polis, kavga eden gençleri ayırmak için havaya ateş açtı.

15.05.2015 09:34  Güncelleme: 10:40

Denizli'nin Bekilli İlçesi'nde, ülkücü gençler ile HDP'li üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı.

TAŞLI-MUŞTALI SALDIRI

Olay, saat 22.00 sıralarında Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören HDP'li yaklaşık 40 kişilik öğrenci, Bekilli Atatürk Lisesi önünde bir grup ülkücü öğrenciye saldırdı. Öğrencilerin taşlı ve muştalı saldırısında Behudar Sezer, Emer Kanat, Mustafa Saçlı, Fahrettin Ahmet Timuçin ve Menderes Albayrak yaralandı.

POLİS ATEŞ AÇTI

İddiaya göre polis, kavga eden gençleri ayırmak için havaya ateş açtı. Kavga sırasında yaralanan ve Bekilli Sağlık Ocağı'na kaldırılan yaralı öğrenciler, daha sınra Denizli Devlet Hastanesi ve Servergazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

"TAHRİK ALTINDAYIZ"

Bekilli'ye giden MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk, seçimler öncesi partilerinin üzerinde oyunlar oynandığını ve tahrik altında olduklarını iddia etti. Öztürk, "Bekilli'de olaylar oldu. Bekilli halkımızın, vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik, seçim öncesi partimizi tahrik etmeye yönelik olaylar devam ediyor. Bizler, Salı günü seçim bürosunu açtık. Bundan dolayı rahatsız olan diğer partililer gençleri tahrik edip üzerime salıyorlar. Yarın (Cuma) HDP'nin Denizli'de mitingi var. Miting öncesi, Bekilli kaşınmaya en müsait ilçe. Bekilli'de sürekli tahrik altındayız. Huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Arkadaşlarımızın sağduyulu olmaları için elimizden geleni yapıyoruz, tahriklere kapılmamalarını ısrarla söylüyoruz. Bizde bir sıkıntı yok ama seçim öncesi sürekli partililerimizi tahrik ediyorlar. Emniyet Müdürlüğü'nün olaylara dur demesi lazım. Daha önce de olaylar oldu ama gözaltı olayı olmadı. Bugün yaralılar var, yine bir tane bile gözaltı yok. Silahlı çatışma ya da ölümlü olayda mı gözaltı olayı olacak, merak ediyoruz. Tahriklere kapılmamak için ısrarla partililerimizi ve vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Rektör Bey, bir daha olay çıkarsa öğrencilere cezai işlem yapacağını ya da üniversiteyi kapatacağını söylemişti. Bunu istemiyoruz. Ama olaylar devam edecekse, gerekirse üniversite de kapatılsın" diye konuştu.

"BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARI ACİZ DEĞİL"

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Ülgen ise, "Bu olaylar karşıt görüşlü iki grup arasında cereyan etmedi. Olaylar Türk milliyetçileriyle, PKK terör örgütünün okullardaki uzantıları arasında cereyan etmiştir. Sürekli karşıt görüş deniyor olaylara. Bir taraf ülkücü ise, diğer grubun da kim olduğu söylenmelidir. Güvenlik görevlileri, eğitim öğretim haklarını korumalıdır. Bunu yapamıyorlarsa maaş almasınlar. Görevi kim yapacaksa onlar getirilsin. Olaylara karışan terör örgütü mensuplarının cezalandırılması gerekiyor. Bu memleketin çocukları aciz değil" dedi.

BEKİLLİ DAHA ÖNCE DE KARIŞMIŞTI

Bekilli'de bir ay öncede karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada iki öğrenci yaralanmıştı. Öğrenci kavgasından sonra Denizli Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Alay Komutanlığı, Bekilli'de yoğun güvenlik önlemleri aldı. Olaylarla ilgili şu ana kadar her hangi gözaltı olayının olmadığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tehlikeli Gerginlik! HDP'li ve Ülkücü Öğrenciler Birbirine Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • sivridil: Faşistleri sevmem 5 23 Yanıtla
  • başkomutan RTE: akpartiliyim. hdpnin barajı geçmesini istiyorum. cumhurbaşkanımız ve sayın öcalanın başlattığı çözüm süreci ulusalcı kemalist ve laik kafanın tüm engellemelerine rağmen kardeşlik olarak hayata geçecektir. yaşasın halkların kardeşliği. 5 22 Yanıtla
  • o kadarrr: bır hdp lı kadar bır mhp lı yerı geldımı terorıst olabılıyor ıkısıde cok radıkal okadar 5 21 Yanıtla
  • Xerinas: Bu Ülkücüler yalan Söylüyorlar her zaman olduğu gibi 5 20 Yanıtla
  • OLAYLARI ATEŞLİYORLAR.SONRA DA DAYAĞI YİYİNCE MAĞDURUZ DA MAĞDURUZ..: ,,,,,,,,,,,HDP LİLER AZDI KUDURDU. OLAYLARI ATEŞLİYORLAR.: Pamukkale Üniversitesi Bekilli Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören HDP’li yaklaşık 40 kişilik öğrenci, Bekilli Atatürk Lisesi önünde bir grup ülkücü öğrenciye saldırdı........ HDP LİLER AZDI KUDURDU. OLAYLARI ATEŞLİYORLAR.SONRA DA DAYAĞI YİYİNCE MAĞDURUZ DA MAĞDURUZ..,,,,,,,,,,,,, 12 9 Yanıtla
  • ZAZA1221 : Hdpliler durduk yere asla birilerine saldırmazlar asla 6 10 Yanıtla
  • time passenger: Diyorlarki efendim mhp irkcilik yapiyor mhp soyle mhp boyle bende doyorum ki gidin o zaman fransada almanyada oranin insanlarina saldirin deyinki biz burada baska devlet kuracagiz bakalim size ne yapiyorlar mhp irkci dusunceli degil milliyetcilik cok baska birsey.once bunlari bir zahmet okuyun sonra karar verin.avrupada baska devlet kurmak isteyenin direk kafasina sikar oranin devletleri inanmiyorsaniz deneyin.turkiyede hepimiz turkluge sahip cikmaliyiz ataturk ilkelerine buyuk turk onderi mustafa kemale ve onun emanetlerine sahip cikmaliyiz mhp ataturku seviyor bende mhp yi seviyorum 8 8 Yanıtla
  • o kadarrr: bır hdp lı kadar bır mhp lı yerı geldımı terorıst olabılıyor ıkısıde cok radıkal okadar 1 12 Yanıtla
  • time passenger: Mhp nin oylari korkunc sekilde yukseldi sanirim yuzde 25bandini zorluyor su an bu sebeple mhp yi halkin gozunden dusurmek icin oyunlar oynaniyor oteyandan mhp ye secim dolayisiyla araclardan fazla ses acmayip insanlara saygi duyan tek parti olmasi dolayisiyla tesekkur ederim mhp li degilim ama gecerli bir oyu hak eden tek partide mhp gosteris satafat yapmiyorlar helal olsun baska partiler sesi sonuna kadar aciyor koca otobuslerle bas bas bagiriyorlar sadece mhp minibus ve taksilerle rahatsiz etmeden isini yapiyor bunlar cok onemli artilar yolun acik olsun benden EVET 10 2 Yanıtla
  • Md: Şidetin kimseye faydası yok bırakın herkes kendini ifade etsin yoksa biryere varamayız 9 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement