Develer, Minik Yelkenciler Yararına Güreştirildi - Son Dakika
Güncel

Develer, Minik Yelkenciler Yararına Güreştirildi

Develer, Minik Yelkenciler Yararına Güreştirildi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde, yelken kulübünde eğitim gören 60 minik yelkenci yararına deve güreşi düzenlendi.

24.02.2013 17:13

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde, yelken kulübünde eğitim gören 60 minik yelkenci yararına deve güreşi düzenlendi. Kıran kırana geçen güreşlerde deve sahipleri ve hakemler develeri ayırmakta güçlük çekince tartışmalar çıktı.

Turgutreis Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Geleneksel Turgutreis Deve Güreşleri Festivali'ne ilgi büyük oldu. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Saruhan, Gümüşlük Belediye Başkanı DP'li Mehmet Tire ile aralarında az sayıda yabancı turistin de bulunduğu yaklaşık 4 bin kişinin izlediği güreşler Bahçelievler Arenası'nda yapıldı.

LÜKS OTOMOBİL FİYATINA DEVELER KAPIŞTI

Güreşe genç kızların ve kadınların ilgisi büyük oldu. Güreşlerde değerleri 60 ile 180 bin lira arasında değişen fiyatlardaki develerin kıyasıya mücadelesi ilgiyle izlendi. Hakem ve deve sahipleri develeri ayırmakta güçlük çekince zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Turgutreis Yelken Kulübü'nde eğitim gören 60 yelkenci yararına düzenlenen güreşlerde yapılan bağışlardan elde edilecek gelirin spor kulübüne devredileceği belirtildi. Belediye Başkanı Dinçberk "Yörenin en önemli spor ve kültür organizasyonu olan deve güreşleri asla önemini ve değerini kaybetmedi" dedi. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Develer, Minik Yelkenciler Yararına Güreştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement