DGP Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika
Güncel

DGP Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması

DGP Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması

"Meclis'te canlı yayında demokrasi oyunu oynanıyor"

10.11.2014 14:41  Güncelleme: 10:31

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Kurucu Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, iktidar partisinin milletvekillerini eleştirerek, "Bir konuyu eleştirsinler de görelim. İradelerinin üzerine ipotek koyduranları ayıplıyorum, kınıyorum. Meclis'te canlı yayında demokrasi oyunu oynanıyor" dedi.

Bal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bir gazetede geçen hafta düzenlediği basın toplantısını tek bir muhabirin takip ettiğine yönelik haber yayımlandığını anımsattı. Bunun bir iftira olduğunu belirten Bal, "Burada 8-10 kamera, 5-6 arkadaş daha vardı. Ancak kimse yokmuş gibi gösterilmiş. Burası konferans salonu değil. Boş koltuklardan bahsediliyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın BM konferansındaki konuşmasını kaç kişinin dinlediğine baksınlar. Bizim yandaş medya, Obama konuşurken salonun görüntüsünü çekti ve Cumhurbaşkanı'nın görüntüsüyle birleştirdi" diye konuştu.

AK Parti'nin "parti devleti" oluşturmaya çalıştığını ileri süren Bal, bunun polis üzerindeki baskıdan da anlaşıldığını savundu. "Ek emniyet yasası" hazırlandığını belirten Bal, şöyle devam etti:

"Polis Akademisi'ni kapatıyorlar. O akademi kapanırsa diğer ülkelerle emniyet anlamında bağımız da kesilmiş olur. Bunlar ne dediyse tam tersini yapıyor. 'İstiklal Mahkemesi' dediler, aynısını kurdular. Şu anda Sulh Ceza Hakimliğinin yaptığı, İstiklal Mahkemelerine benziyor mu benzemiyor mu?

Kaymakamlık sınavlarında KPSS'yi kaldırıyorlar. Bu, 'Ben torpil yapacağım, adamlarımı yerleştireceğim' demektir. Paralel yapı adı altında yapılanlar, masum, çalışan Anadolu insanının önünü kesme çalışmalarıdır."

İktidar partisinin milletvekillerini de eleştiren Bal, "Bir konuyu eleştirsinler de görelim. İradelerinin üzerine ipotek koyduranları ayıplıyorum, kınıyorum. Meclis'te canlı yayında demokrasi oyunu oynanıyor" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DGP Kurucu Genel Başkanı Bal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement