Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

Antalya'da polis ile teröristler arasında çatışmaAntalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 terörist ölü geçirildi.

16.11.2016 23:46

Antalya'da polis ile teröristler arasında çatışma

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 terörist ölü geçirildi.

Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi 254 Sokak'ta saat 22.00 sıralarında bir ATM'ye el bombası atan teröristler, olay yerine gelen polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polisin karşılık vermesi üzerine 3 kişi olduğu belirlenen teröristler, ara sokaklara kaçtı. 260 Sokak'ta 103 nolu binaya sığınan teröristler burada polisle çatışmaya devam etti. Olay yerine takviye ekiplerin yanı sıra Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Binanın çevresini kuşatan polis ekipleri operasyon düzenledi. Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın bizzat olay yerine gelerek yönettiği operasyonda, ilk belirlemelere göre bir terörist ölü ele geçirildi. Operasyon sürüyor.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Antalya Valiliği İl Olağanüstü Hal Bürosu tarafından Konyaaltı İlçesi'nde polis ekipleriyle teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin yayın yasağı getirildi. Konuya ilişkin Antalya Valisi Münir Karaloğlu imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"14 Kasım 2016 pazartesi günü yaşanan mevhum terör saldırısının devamı niteliğinde 16 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde Konyaaltı Hurma Mahallesi'nde terör unsurlarıyla güvenlik güçleri arasında temas sağlanmış olup, bu kapsamda terör unsurlarıyla faaliyet devam ettirilmektedir. Söz konusu terör olayına istinaden ilgili makamlarca gerekli soruşturmanın başlatıldığı ve hala soruşturmanın devam ettiği; olayın hemen akabinde olaya ilişkin görsel ve yazılı medya, internet ve sosyal medyada haberler yapıldığının görüldüğü, bu durumun kamu düzenini ve güvenliğini bozduğu, ayrıca olaya ilişkin TCK 302 maddesi uyarınca başlatılan soruşturmanın selametini tehlikeye düşürdüğü anlaşılmakta olup; 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11'inci maddesinin f bendi; "Söz, yazı, resim, film, plak ve ses görüntü bantlarının (kayıt) ve sesle yapılan her türlü yayımı denetlemek, gerektiğinde kayıtlamak veya yasaklamakö-" hükmü gereğince kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak; suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında yazılı- görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikteki yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir."

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Alparslan ÇINAR- Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA,

=====================================================

Siirt ve Tunceli belediyelerinde operasyon; başkanlar gözaltında (8)

12 KİŞİ, TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVKEDİDİ

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında evlerinde yapılan aramanın ardından aralarında Tunceli Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun'un da aralarında bulunduğu 13 kişiden 12'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Sabah saatlerinde evlerinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınan 13 kişinin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Aysel Doğan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakılırken aralarında Eşbaşkanlar Bul ve Altun'un da bulunduğu 12 kişi tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. Sanıkların mahkemede ifade verme işlemleri devam ediyor.

TUNCELİ,

=====================================================

Manisa'da huzur operasyonu

Manisa'da 1500 polisin katıldığı ve 'Huzur 45' adı verilen huzur operasyonunda 17 ilçede denetim gerçekleştirildi. Uygulama sırasında hakkında arama kararı bulunan 20 kişi de yakalandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, aralarında çevik kuvvet, motorize, trafik ve asayiş ekiplerinin bulunduğu 1500 polis, 17 ilçede toplamda 30 farklı noktada asayiş uygulaması yaptı. 'Huzur45' adı verilen uygulamada özellikle eğlence mekanlarında çalışanların ve müşterilerin kimlik sorgulaması yapıldı. Uygulama da 2353 kişinin kimlik sorgulaması yapılırken, haklarında arama kararı bulunan 20 kişi gözaltına alındı. Eğlence mekanlarındaki uygulamalarda ise 2 işyerine idari para cezası uygulandı. Manisa eski Sümerbank Fabrikası önünde 213 araç didik didik arandı. Sürücüler üzerinde ehliyet, ruhsat ve aranan şahıslarının kontrolünün de yapıldığı uygulama 3 saat boyunca sürdü.

Emniyet müdürlüğü yetkilileri vatandaşların huzur içinde yaşamaları için bu tür uygulamaların kararlılıkla süreceğini belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

Eğlence mekanlarından görüntü

Manisa'nın giriş ve çıkışlarında araç durdurulması

Araçların incelenmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN/ MANİSA,

=====================================================

Yüzlerce kadını dolandırdı, 'İçine cin kaçmış' deyip cinsel istismarda bulundu

Aydın'da kendisini medyum olarak tanıtıp, yüzden fazla kadını 'Nazar duası' yapma bahanesiyle dolandırıp, genç kızlara 'İçine cin kaçmış, çıkarmak için aynı yatakta yatmamız gerekli" diyerek cinsel istismarda bulunup ardından da şantaj yaptığı iddia edilen Cengiz Ergin, tutuklandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Güven Timi ekipleri, 'Cin çıkarma' bahanesiyle dolandırıcılık yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Şikayette bulunan çok sayıda kadının ifadesi doğrultusunda araştırma yapan polis, Aydın'a 2 sene önce yerleşen Cengiz Ergin'in kendisini medyum olarak tanıtıp aralarında küçük kızların da bulunduğu kişilere, 'Gözleriniz çok güzel, size nazar duası yapayım' diye yaklaşıp samimiyet kurduktan sonra, 'Size cin kaçmış' diyerek para karşılığı 'Cin çıkarma' seansı yaptığını belirledi.

ÖNCE CİNSEL İSTİSMAR, ARDINDAN ŞANTAJ

Cengiz Ergin'in, Aydın'da yaşadığı süre içinde yüzden fazla kadını benzer yöntemle dolandırdığı, küçük kızlara, "Cini çıkarmak için aynı yatakta yatmamız gerekli" diyerek cinsel istismarda bulunduğu, ardından da şantaj yaptığı ortaya çıktı.

CAMİDE DOLANDIRDI

Polis, Cengiz Ergin'in son olarak, Beycamii'nde D.E. isimli kadını, dua etme bahanesiyle yaklaşık 10 bin lira değerindeki altınlarını ve cep telefonunu alarak dolandırdığını tespit etti. Şikayetçi olan D.E. ifadesinde, Ergin'in, kendisine cin kaçtığını, cinin camide okunacak dua ile çıkartılacağını söyleyerek birlikte camiye gittiklerini söyledi. Cengiz Ergin burada D.E.'ye, "Kadınlar üst katta namaz kılar. Sen yukarı çık ve namaza başla. Ben de aşağıda dua edeceğim. Ancak üzerinde altın ve para gibi maddi şeyler varsa onları bırak, yoksa dua kabul olmaz" dedi. Üzerindeki yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyasını ve cep telefonunu bırakıp yukarı çıkan D.E., aşağıya indiğinde Ergin'i göremeyince dolandırıldığını anladı.

ANKARA'DA YAKALANDI

Cengiz Ergin'in başkente kaçtığını belirleyen ekipler, Ankara polisiyle iletişime geçti. Ergin Kızılay Semti'nde para çekmek isterken yakalandı. Benzer suçlardan hakkında toplam 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Cengiz Ergin, Aydın'a getirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ergin, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cem ULUCAN/ AYDIN,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement