Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1ADANA'DAKİ YURT FACİASINA 4 TUTUKLAMAADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangınla ilgili gözaltına alınan, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

04.12.2016 11:50

1ADANA'DAKİ YURT FACİASINA 4 TUTUKLAMA

ADANA'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangınla ilgili gözaltına alınan, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Yangın faciasının ardından soruşturma başlatan Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı 14 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunlardan 6'sı adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 3 şüphelinin işlemleri devam ederken, aralarında yangında kendi kızı da ölen yurt müdürü Cumali Genç, Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı İsmail U.'nun da bulunduğu 5 şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Genç ve İsmail U. ile adları açıklanmayan 2 kişi tutuklandı bir şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KOZAN (Adana),

===================================================

(EKİYLE YENİDEN)

2)VİRANŞEHİR'DE HÜCRE EVİNE OPERASYON: 4 PKK'LI ÖLÜ

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde sansasyonel eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundaki 4 terörist, gizlendiği hücre evinde düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.  Sansasyonel eylem için Viranşehir'e geldikleri belirtilen 2'si kadın, 4 teröristin Demirci Mahallesi'nde tek katlı avlulu evde gizlendiklerini saptayan polis, dün saat 21.00 sıralarında söz konusu adrese operasyon yaptı. Terörle Mücadele Şubesi ile Özel Harekat polislerinin katıldığı operasyonda teröristlerin gizlendiği ev çember altına alınarak 'Teslim ol' çağrısı yapıldı. Polisin çağrısına teröristler silahla karşılık verince çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2'si kadın 4 terörist ölü ele geçirildi. Hücre evinde yapılan ön incelmede ölen teröristlerin patlayıcılarla tuzaklama yaptıkları tespit edilmesi üzerine olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Uzman ekipler, evde bulunan patlayıcıları kontrolü bir şekilde imha etti. Evde yapılan aramada ölen teröristlerin yanında otomatik silah, el bombası ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Silah ve mühimmatlara el konulurken, teröristlerin cesetleri otopsi ve kimliklerinin tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Çatışmanın yaşandığı bölgede giriş ve çıkışlar araç ve yaya trafiğine kapatılırken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÇATIŞMANIN İZLERİ

Viranşehir'de, etkisiz hale getirilen 4 PKK'lı teröristin gizlendiği hücre evine düzenlenen operasyonda çıkan çatışmanın izleri gündüz ortaya çıktı. Polisler, duvarları ile demir kapısında mermi izleri bulunan evdeki incelemesi tamamlandı. Mahalle sakinleri de 4 teröristin etkisiz hale getirildiği eve akın etti. Mahallede tedirginlik yaratan evdeki çatışmanın izleri çatışmanın şiddetini ortaya koyuyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Çatışmanın yaşandığı ev

Evdeki mermi izleri

Kırılan camlar

Demir kapıdaki izler

Çevredeki vatandaşlar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

======================================================

3)BARİYERLER MİNİBÜSE OK GİBİ SAPLANDI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs bariyerlere çarptı. Bariyerler minibüse ok gibi saplanırken, 35 yaşındaki Hüseyin Özdemir hayatını kaybederken, sürücü ise yaralandı. Kaza saat 06.45 sıralarında, D-100 Karayolu Eşme mevkiinde meydana geldi. Hüseyin Kaymak idaresindeki 54 BD 391 plakalı minibüs sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol ayrımında bulunan bariyerlere çarptı. Bariyerler minibüse ok gibi saplandı. Minibüste bulunan Hüseyin Özdemir olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Hüseyin Kaymak ise yaralandı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi bariyerlerin saplandığı araçta sıkışan Hüseyin Özdemir'i araçtan çıkardı. Hüseyin Özdemir'in yakınları kazayı öğrenerek olay yerine gelirken, büyük üzüntü yaşadı.Yaralanan Hüseyin Kaymak 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerinden görüntü

Ölen kişinin yakınlarından görüntü

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK- KARTEPE(Kocaeli), -

====================================================

4)DOKTORA, 'AMBULANS ÇAĞIRMADIN' TEKMESİ

ADANA'da özel bir tıp merkezinin acil servisinde görevli pratisyen Dr.Talip Yalım, muayene ettiği bir hastanın yakınlarının tam teşekküllü hastaneye sevk için istediği ambulansı çağırmayınca tekmeli saldırıya uğradı. Yaralanan doktor, tedavi altına alınırken, saldırı anı tıp merkezinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, dün saat 20.30'da Şakirpaşa Mahallesi'ndeki özel bir tıp merkezinde meydana geldi. Acil servise getirilen 16 yaşındaki bir kızı muayene eden görevli Dr. Talip Yalım, hastanın yakınlarına, acil bir durum olmadığını söyledi. Genç kızın durumunun psikiyatrik olduğunu belirten Yalım'a, iddiaya göre hasta yakınları tepki gösterdi. Hastalarının ambulans çağrılarak tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmesini isteyen genç kızın yakınları ile doktor arasında arbede çıktı. Hasta yakınlarından biri Talip Yalım'a 2 kez tekme attıktan sonra kaçtı. Hasta da tıp mrkezinden ayrıldı. Hafif yaralanan Yalım, çalıştığı tıp merkezinde yapılan ilk müdahale ardından çağrılan ambulansla Numune Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye yatış işyemleri yapılan Dr.Yalım, saldırgandan şikayetçi oldu. Polis, saldırı anını kaydeden tıp merkezinin güvenlik kamerası kayıtlarından eşkalini belirlediği şüpheliyi yakalamak için başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

(Güvenlik Kamerası)

Doktorun hastanın yanından ayrılması

Hasta yanındaki kalabalık

Doktorun tekrar gelmesi

Bir şahsın yanında bir bayan ile tıp merkezine girişi

Şahsın doktora tekme atması

Vatandaşlar tarafından dışarı çıkarılması

Doktoru darp eden şahsın yanında bir bayanla tıp merkezinden içeri girerken görüntüsü

Bilgi işlem bölümünden görüntü ve kavga sesleri

Şansın dışarı çıkarılmasından farklı açıdan görüntü

SÜRE: 04'21" BOYUT: 487 MB

Haber-Kamera: ADANA,

=========================================

5)POSOF'TA KAR YOLLARI KAPATTI

ARDAHAN'ın Posof İlçesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle TIR'lar ve yolcu otobüsleri yolda kalırken, 30 köy yolunun merkezle bağlantısı kesildi.Posof'ta 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı aralıksız sabaha kadar devam etti. Ardahan ile Posof ilçesi arasında bulunan ve Türkgözü Sınır Kapısı bağlantısını sağlayan 2 bin 550 metre yükseklikteki Ilgar Dağı Geçidi trafiğe kapandı. Karayolunun trafiğe kapanmasıyla bir çok TIR, otomobil ve Gürcistan'dan gelen yolcu otobüsleri şehir merkezine yakın bölgelerdeki petrol istasyonunda bekletiliyor. Sürücüler, Posof- Ardahan karayolunun kapalı olması nedeniyle 3-4 gündür burada yolun açılmasını beklediklerini söyledi. İlçe merkezinde 60 santimetre kalınlığı bulan karı temizleme çalışmaları başlatıldı. Çatılarda ise metrelerce uzunlukta buz sarkıtları oluştu. Özel İdaresi ekipleri kardan kapanan 30 köy yolunun açılmasını için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------

-İlçeden genel görüntü

-Bekleyen TIR ve otobüsler

-Otobüs şoförünün konuşması

-TIRcıların konuşması

-Otobüs içerisinde uyuyan yolcular ve konuşmalar

-TIRcıların kahvaltı yapması

-Otobüs ve şoförün konuşması

-Şehir merkezinde kar temizliği

-Çatılardaki kar ve buz sarkıtları

-Detaylar

(Haber-Kamera: Alper TURGUT/ POSOF(Ardahan),

(SÜRE: 3,48DK) (SÜRE: 172 MB)

=======================================================

6)ÇORLU'DA ASAYİŞ UYGULAMASI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde 200 polisin katıldığı asayiş uygulamasında ruhsatsız silah ile aranan 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, dün gece kamuya açık alanlarda asayiş uygulaması yaptı. İlçe giriş ve çıkışlarında belirlenen noktalarda şüpheli araçlar durularak arama yapıldı. Araçta bulunanlara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe'nin yönettiği uygulamada bir iş yerinden ruhsatsız silah ve bu silaha ait çok sayıda mermi ele geçirilirken, 1 araç trafikten men edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Araçların durdurulması

-Araçlarda arama yapılması

-Polis araçları

(Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),–

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement