Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Etiyopya'ya Gidecek - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Etiyopya'ya Gidecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Etiyopya\'ya Gidecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 30-31 Ocak'ta Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Afrika Birliği 24. Zirve Toplantısına katılacak.

28.01.2015 16:26  Güncelleme: 16:29

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika Birliği 24. Zirve Toplantısı'na katılmak üzere cuma günü Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'ya gidecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, 2005'te gözlemci üye olduğu, 2008'de ise stratejik ortak olarak kabul edildiği Afrika Birliği'nin her yıl ocak ve haziran aylarında yapılan, Afrikalıları ilgilendiren meselelerin ele alındığı zirve toplantılarına üst seviyede katılmaya özen gösterdiği belirtildi.

Afrika'daki gelişmelerin yakından izlenmesine ve Afrika ülkeleri liderleriyle ikili temaslara imkan veren söz konusu Zirve toplantılarının 24'üncüsünün, 30-31 Ocak 2015 tarihlerinde Addis Ababa'da yapılacağı kaydedildi. "Kadının Güçlendirilmesi ve 2063 Afrika Gündemine Yönelik Kalkınma Hedefleri" temasıyla gerçekleştirilecek Zirve'ye, Çavuşoğlu başkanlığında bir heyetle katılım sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, Çavuşoğlu'nun, zirvenin açılış oturumuna katılması ve Afrika Birliği yetkilileri başta olmak üzere, muhataplarıyla ikili ve bölgesel konularda görüş teatisinde bulunmasının öngörüldüğü belirtildi. Zirve'nin ayrıca, 19-21 Kasım 2014'te Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da düzenlenen II. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi sonuçlarının da Afrikalı ortaklarca görüşülmesine imkan tanıyacağı ifade edildi.

Türkiye'nin, II. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde kabul edilen belgelerde de teyit edildiği üzere, Afrika'yla giderek derinleşen ortaklığı bağlamında Afrika Birliği ile ilişkilerini daha da geliştirmeyi sürdüreceği kaydedilen açıklamada, Afrika'nın bütünleşme ve kalkınma çabalarına, ayrıca Kıta'nın karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne katkıda bulunmaya devam edeceği vurgulandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Etiyopya'ya Gidecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement