Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çankırı'da - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çankırı'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çankırı\'da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Çankırı'da, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuştu.

16.02.2014 18:26  Güncelleme: 10:59

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, partisinin aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, yaran nasihatinin "Kalbini, kapını ve alnını açık tut" dediğini belirterek, "Şimdi size soruyorum. Eğer kardeşleriniz bir şeye ihtiyaç içindeyse, sizin de imkanınız varsa, o imkanlarla o kardeşlerinizin yardımına koşmak, sizin için bir borç değil midir?" ifadesini kullandı.

BOSNA'YA YAPILAN YARDIM

Bosna Hersek'te büyük acılar yaşandığını, binlerce kardeşlerinin katledildiğini anımsatan Davutoğlu, o dönemde Türkiye'nin ekonomisinin krizde olması nedeniyle yardım edebilir gücü bulunmadığını dile getirdi. Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Kendi ekonomisi krizdeydi, o zaman hükümetler aciz koalisyon hükümetleriydi. Bu onurlu millet adına Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, Bosna Hersek'teki kardeşlerimizin sürüldükleri topraklara dönmeleri için kredi açtı, 100 milyon avro. Binlercesi o sürüldükleri topraklara geri döndü. 10 gündür Bosna'da olaylar yaşanıyor. Oraya Türkiye Cumhuriyeti hükümeti adına, 75 milyon adına ilk inen Dışişleri Bakanı bendim, Allah'ın izniyle. Ben oradayken bazı yayın organları Bosna'ya yaptığımız bu kardeş yardımını, Ahi Evran'dan gelen Ahilik yardımını suçlayıcı şekilde gündeme getirdiler. Bosna'da olaylar başlayalı 10 gün oldu. Ana muhalefet partisi liderinden Bosna'da dayanışma ifade eden herhangi bir söz duydunuz mu? Milliyetçi Hareket Partisinden gür bir ses çıktı mı? O mazlumlara sahip çıkmayanlar, o mazlumlara çıkan bizlerin önüne engel çıkarmaya çalışıyorlar."

'BU ZULME SESSİZ KALMAK BİZE YAKIŞIR MI?'

Davutoğlu, Bosna Hersek'in Avrupa'nın, diğerinin ise Kırgızistan Asya'nın ortası olduğunu, yay gibi gerildiklerini, Türkiye Cumhuriyeti'nin iki kanatlı kartal gibi bir eliyle Bosna ve Balkanlar'da, öbür eliyle de Kırgızistan'da, Orta Asya'da olduğunu vurguladı.

Suriyeli kardeşlerinin yıllardır ızdırap çektiğine işaret eden Davutoğlu, "Kardeşlerimiz' dediysek, sakın ola ki yanılmayasınız, gerçek anlamda kardeşlerimiz çünkü 100 yıl önce Halep ile Antep, Halepli ile Antepli arasında fark yoktu. Gaziantep 'Gazi' unvanını alırken Halep onun yanındaydı. Şimdi bizim Halep'in yanında olmamızdan daha doğal ne olabilir ki? Suriye halkı, bir zalimin elinde her türlü silahla, tankla, topla, hava bombardımanıyla, Scud füzesiyle, kimyasal silahlarla ve en nihayet varil bombalarıyla katledilirken bize susmak yakışır mı? Allah için soruyorum, Emir Karatekin adına soruyorum, Hacı Murad-ı Veli adına soruyorum, bu zulme karşı sessiz kalmak bize yakışır mı? Sesimizi çıkardık, oradaki Türkmenlere, Araplara, Kürtlere her bir kardeşimize yardım ettik." diye konuştu.

700 bin Suriyelinin evlerinden, barklarından koparılarak Türkiye sınırlarına geldiğini anımsatan Davutoğlu, yaran nasihatinin "Alnını, kapını ve kalbini açık tut, kendin muhtaç olsan bile ihtiyaç sahibine karşı cömert o.l" dediğini anımsattı.

Çankırı Belediye Başkanı ve AK Parti adayı İrfan Dinç de, Çankırı'ya AK Parti belediyeciliği ile hizmetlerin geldiğini, yeni dönem için 36 proje hazırladıklarını ifade etti.

Davutoğlu, toplantının ardından Emir Karatekin Türbesi ve Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek kentten ayrıldı.

- Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Çankırı'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement