Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi ile Bir Araya Geldi

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi ile Bir Araya Geldi

Görüşmede, ikili ilişkiler ve Suriye'deki gelişmeler ele alındı

11.09.2013 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame Nuceyfi ile görüştü.

Davutoğlu, Nuceyfi ve beraberindeki Iraklı parlamenterlerden oluşan heyetle Ankara Palas Devlet Konukevi'nde bir araya geldi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Davutoğlu görüşmede, Türkiye'nin Irak ile tarihten gelen özel bağlarına vurgu yaparak, iki ülke ilişkilerinin her alanda gelişmesini arzu ettiklerini belirtti. Türkiye'nin Irak'ta kimsenin ne yanında ne karşısında bulunduğunu, tek arzusunun tüm Irak halkının refah ve istikrarı olduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye'nin mezhepçi bir politika izlediği yönündeki eleştirilerin doğru olmadığını ifade etti. Davutoğlu, Türkiye'nin Irak'taki her grupla ülkenin barış ve güvenliğine yönelik olarak temas içinde olduğunu da vurguladı.

Nuceyfi'nin de Irak'ta tüm kesimlerin Türkiye'ye büyük bir muhabbet beslediğini, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinin herkesin ortak arzusu olduğunu belirttiği öğrenildi. Konuşan diğer heyet üyelerinin ise Türkiye'nin Irak'ın istikrarına yönelik ilkeli tutumunu takdir ettiklerini söyledikleri kaydedildi.

- Suriye de konuşuldu-

Görüşmede, Suriye konusunun da kapsamlı şekilde ele alındığı, bu çerçevede Bakan Davutoğlu'nun, Suriye'de devam eden şiddet ortamının ve insanlık dramının tüm bölge için tehdit teşkil ettiğini söylediği belirtildi. Davutoğlu'nun, bu duruma karşı öncelikle bölge ülkelerinin açık ve net bir tutum takınması gerektiğini, Türkiye'nin Suriye'deki krizin çözümüne yönelik aktif tutumunun da bu bilinç ve sorumluluktan kaynaklandığını dile getirdiği kaydedildi.

Bakan Davutoğlu'nun, nasıl ki halkına karşı Halepçe'de bir katliam gerçekleştiren Saddam Hüseyin'in demokratik bir Irak'ta yeri olmamışsa, geleceğin yeni Suriye'sinde de halkına karşı kimyasal silah kullanmaktan çekinmeyen Esed'in yerinin olamayacağını vurguladığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklar, Nuceyfi ve beraberindeki heyet üyelerinin de Suriye'deki krizin bir an evvel çözüme kavuşturulması ve akan kanın durması gereğine işaret ederek, bu yönde Irak olarak Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini vurguladıklarını aktardı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ayrıca, Nuceyfi ve beraberindeki heyeti aralık ayında Konya'da düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine davet ettiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Nuceyfi ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement