Dıştan Güçlü, İçten Cömert - Son Dakika
Güncel

Dıştan Güçlü, İçten Cömert

Dıştan Güçlü, İçten Cömert

Yeni Peugeot 301, sürüş koşullarının bazen zorlu olduğu ve kaliteli iç mekana çok önem veren pazarlara yönelik bir model.

20.07.2012 16:52

YENİ PEUGEOT 301

Bu nedenle, proje süresince tasarımcıları bu iki unsur yönlendirdi. Peugeot 301'in sınıfında iç mekan genişliği ve sağlamlık açısından referans olması hedefleniyor.

Yeni Peugeot 301'in halka yönelik dünya prömiyeri, 1 Kasım 2012 tarihinde Türkiye'de düzenlenecek İstanbul Auto Show Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Aynı anda Türkiye'de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

Uzun kullanım ömrü için sağlamlık ve kalite

Projenin başından itibaren, otomobilin şartnamesinin yazılması aşamasında, Peugeot mühendisleri 301'in gelecekteki müşterilerinin kullanacakları farklı yol koşullarında kilometrelerce test sürüşleri yaptılar. Farklı yol koşulları, sıcak hava, soğuk hava, nemli iklim... ve hatta bazen direksiyona müşteriler oturdu ve böylece her türlü yaşam durumu test edildi. Toplamda, birçok kıtada binlerce kilometre deneme sürüşü yapıldı.

Sahanın en yakınında kazanılan bu tecrübe ve 1889'dan beri otomobil üreticisi olan Peugeot'nun bilgi birikimi sayesinde, tasarımcılar bu farklı kullanım koşullarına mükemmel şekilde uyarlanmış bir otomobili tasarlamak için en uygun seçimleri yaptılar ve yönlendirdiler. Bu yaklaşım dinamik sürüş özellikleri, sağlamlık, üretim kalitesi ve sunulan donanımları etkileyen çözümlerle kendini gösterdi.

Buna göre Peugeot 301, iyi bir konfor düzeyini garantilemek için "her türlü yol koşuluna" uygun süspansiyon sistemleri, daha fazla sağlamlık için daha çok sayıda vida ile sabitleme, toza ve neme karşı çift sızdırmazlık kademeli fitiller, sıcak ülkeler için AC max klima fonksiyonlu elektronik klima ve soğuk ülkeler için ısıtmalı ön cam alt bandı gibi unsurlarla farklılığını ortaya koyuyor.

En küçük ayrıntılara kadar özenle çalışılan güçlü tasarım, üst düzey montaj kalitesine eşlik ediyor. İspanya'daki Vigo Fabrikası'nda, 301'in üretiminde, kalitesiyle dikkat çeken Peugeot 508 ile aynı standartlar uygulandı. Aynı şekilde, otomobilin tasarımını mükemmelleştirmek için 4 000 000 km kalite sürüş testi gerçekleştirildi. Bunun sonucunda en zorlu koşullarda bile kusursuz bir dayanıklılık elde edildi.

Örnek iç mekan genişliği

Kabindeki yaşam alanı ve bagaj hacmi, 301'in hedeflediği müşteri kesimleri için en önemli beklentileri oluşturuyor. Gerçekten de otomobil arkada yolcuların varlığıyla çoğunlukla aile kullanımına yönelik bir model. Bu nedenledir ki Peugeot rakipleri karşısında bu üstünlük noktaları ile fark yaratmak istedi.

Tasarımcılar, 4,44 metrelik bir uzunluğa erişmek üzere, 301 üretiminde kullanılan platform boyutlarını maksimum şeklide optimize ettiler. Dingil mesafesinin sınıfındaki rekor bir değer olan 2,65 metreye taşınması, rakip modellere göre oldukça geniş bir hacim sunmak üzere, referans ölçülü geniş bir iç mekanın ve cömert boyutlardaki bagajın tasarlanmasına izin verdi:

Ön dirsek genişliği: 1 409 mm,

Arka dirsek genişliği: 1 395 mm,

Diz mesafesi * : 121 mm

Bagaj hacmi: 640 litre (506 dm3 VDA 210)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dıştan Güçlü, İçten Cömert - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement