Diyarbakır'da 1 Yılda 21 Pos Tefeciliği Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 1 Yılda 21 Pos Tefeciliği Operasyonu

Diyarbakır\'da 1 Yılda 21 Pos Tefeciliği Operasyonu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri polis tarafından günlük cirosu 165 bin TL olan pos tefecilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sadece 'pos tefeciliği' yapmak için açılan bir işyeri tespit edildi.

19.03.2013 16:26

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri polis tarafından günlük cirosu 165 bin TL olan pos tefecilerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, sadece 'pos tefeciliği' yapmak için açılan bir işyeri tespit edildi. Operasyon olasılığına karşı işyerine kamera taktıran bu kişinin kamerada polisi görür görmez pos cihazlarını pencereden attığı belirtildi. Kentte 1 yıl içerisinde yapılan 21 operasyonda, 84 pos cihazı, toplam değeri 9 milyon 6 bin 700 lira olan slipler, başkasına ait 932 kredi kartı ele geçirildiği açıklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince kentte pos tefeciliğine yönelik düzenlenen operasyonun ayrıntılarını Şube Müdürü Hakan Cem Çetin açıkladı. Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Hakan Cem Çetin, Mali Suçlar ve Suç Gelirleri Büro Amirliği görevlilerinin 'pos tefeciliği' yapan kişilere yönelik yapılan çalışmalar sonucu operasyon düzenlendiği söyledi.

Şube Müdürü Çetin, İnönü Caddesi'nde faaliyet gösteren ve sadece pos tefeciliği yapmak için açılmış işyerinde polis operasyonlarına karşı dış kapısı ve çevresi 24 saat kameralarla izlenen bir büro tespit ettiklerini söyledi. Çetin'in verdiği bilgide burada yapılan aramalarda 3 pos cihazı, bu pos cihazlarına ait günlük cirosu 165 bin lira olan toplam 35 slip ele geçirildi. Olayla ilgili O.B. yakalanıken, operasyonu kameralardan gören işyeri sahibinin pos cihazları bir poşete bırakarak pencereden attığını, ekiplerin bunu fark ederek cihazları bulduğu belirtildi. KOM Şube müdürü Hakan Cem Çetin şöyle dedi:

"Gazi Caddesi'ndeki Kuyumcular Çarşısı'nda faaliyet gösteren A.K. isimli kuyumcuda yapılan aramada 2 pos cihazı, bu cihazlara ait 3 günlük cirosu 300 bin lira olan toplam 70 slip ve başkalarına ait 11 kredi kartı ele geçirildi. İşyeri yetkilileri M.U. ve S.U. yakalandı. Her iki operasyon sonrası toplanan istihbari bilgiler ışığında yapılan değerlendirmede pos tefeciliği ile uğraşan şahısların müdürlüğümüzce son dönemlerde yapılan etkili operasyonlardan sonra yakalanmalarını engelleyecek yeni taktikler geliştirdikleri görülmüştür. Müdürlüğümüzce son 1 yıl içerisinde tefecilik ve pos tefeciliği suçlarına ilişkin yapılan toplam 21 operasyonda, 84 pos cihazı, toplam değeri 9 milyon 6 bin 700 lira olan slipler, başkasına ait 932 kredi kartı ele geçirilmiştir. Tefecilik suçundan elde edilen 112 bin liraya el konulmuş ve 71 kişi hakkında TCK'nın 241'inci maddesi gereğince yasal işlem yapılmıştır."

Pos cihazlarının bankalar tarafından denetlenip denetlenmediği ile ilgili bir soru üzerine Şube Müdürü Çetin, "Tfecilikte biz son basamağız. Bankaların bunu iyi takip etmesi lazım. Bankalar işlem meblağlarını görüyor. Verilen pos cihazlarının 3'üncü şahıslara verilmemesi ve kontrol edilmesi halinde bu tür olaylarda ciddi bir azalma olur, biraz kayıtsızlık var. Tefeciler para riskine karşı giderek pos tefeciliğine yönelmektedir" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 1 Yılda 21 Pos Tefeciliği Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement