Öcalan'a Doktor Heyeti Gönderilmesini İstiyorlar - Son Dakika
Güncel

Öcalan'a Doktor Heyeti Gönderilmesini İstiyorlar

Öcalan\'a Doktor Heyeti Gönderilmesini İstiyorlar

Diyarbakır sivil toplum örgütü temsilcisi, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve cezaevi koşullarına dikkat etmek için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

17.07.2013 13:20  Güncelleme: 14:30

Diyarbakır ve bölgede faaliyet yürüten çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu ve cezaevi koşullarına dikkat etmek için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Öcalan'ın çözüm sürecinin baş aktörü olduğunu belirterek, sürecin sağlıklı devam etmesi için Türk Tabipler Birliği Merkez konseyi ve DTK Sağlık Konseyi üyesi bir grup doktorun İmralı'ya giderek Öcalan'ı muayene etmesini istedi.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti bahçesinde bir araya gelen sivil toplum örgütü temsilcileri adına konuşan Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Nahit Eren, Kürt sorunun çözümünde yeni bir sürece girildiğini belirterek şunları söyledi:

"Toplumun bütün kesimlerinden destek gören bu süreç, Türkiye halklarında ciddi bir demokratik çözüm ve barış umudu yaratmıştır. PKK, başlatılan sürece desteğini açıklamış ve çatışmasızlık kararına müteakip silahlı güçlerini büyük oranda Türkiye sınırının dışına çekmiştir. Demokratik çözüm ve barış sürecinin başlamasının en önemli aktörü olan PKK lideri sayın Abdullah Öcalan'ın ulusal ve uluslararası normlara aykırı bir şekilde ağırlaştırılmış koşullar altında 14 yılı aşkın bir süredir İmralı Adası'nda tecrit altında tutulması, sağlık sorunları oluşmasına neden olmuştur. Tüm bu yaşatılan olumsuz koşullara rağmen sayın Öcalan, sağlık sorunlarının sürecin önüne geçmesinden ısrarla kaçınmış, böylece diyalog ve çözüm kanallarını açık tutmayı başarmıştır.

Ancak bu çabalara rağmen, hükümetin halen başlatılan sürece karşılık, yeterince adım atmamış olması, toplumda sürece olan güveni zedelemektedir."

'HÜKÜMET DEMOKRATİK ADIMLARI ATMALI'

Hükümetin, sürecin ruhuna denk düşecek demokratik adımları atması gerektiğini savunan Eren konuşmasını şiyle sürdürdü:

"Hükümet bir an önce sürecin ruhuna denk düşecek demokratik adımları atmaladır. Bu çerçevede, Kürt sorunun çözümü için gerekli yasal ve anayasal değişiklikleri hayata geçirmeli, PKK lideri Öcalan'ın barışı inşa etme konusundaki çabaları görülmeli, sağlık hakkı gözetilmeli, tecrit koşulları kaldırılmalı, mevcut koşulları değiştirilerek süreçteki rolünü sığlıklı bir şekilde oynaması için uygun koşullar sağlanmalıdır. Bizler aşağıda imzası bulunan STK'lar sürecin başlatıldığı ilk günlerden bu yana sürece destek verdiğimizi ve bu süreçte üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeyi tarihi ve toplumsal bir sorumluluk gereği olarak gördüğümüzü defalaraca kamuoyuyla paylaştık. Bu sorumluluk bilinciyle içinde bulunduğumuz sürecin hassasiyetini göstererek, Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Demokratik Toplum Kongresi Sağlık Meclisi'nin Adalet Bakanlığı'na yaptıkları başvuruların bir an önce olumlu şekilde yanıtlanmasını, talep gereği bağımsız doktorlar heyetinin oluşturularak sayın Öcalan'ı muayene etmesini ve tam teşekküllü bir hastanede tetkik ve tedavisinin yapılmasını, ayrıca tecrit uygulamasının kaldırılarak uygun koşulların sağlanmasını talep ettiğimiz kamuoyu ile paylaşıyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öcalan'a Doktor Heyeti Gönderilmesini İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement