Diyarbakır'daki Patlama Nedeniyle İstanbul'daki Konser İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Patlama Nedeniyle İstanbul'daki Konser İptal Edildi

Diyarbakır\'daki Patlama Nedeniyle İstanbul\'daki Konser İptal Edildi

Diyarbakır'daki HDP mitingi sırasında meydana gelen patlama sonrası İstanbul'da Türk Halk Müziği sanatçıları Arif Sağ, Erdal Erzincan ve Yavuz Top'un da katılımıyla, Avcılar Belediyesi Konservatuvarı'nın vereceği konser iptal edildi.

05.06.2015 23:08

Diyarbakır'daki HDP mitingi sırasında meydana gelen patlama sonrası İstanbul'da Türk Halk Müziği sanatçıları Arif Sağ, Erdal Erzincan ve Yavuz Top'un da katılımıyla, Avcılar Belediyesi Konservatuvarı'nın vereceği konser iptal edildi.

Avcılar Belediyesi Konservatuarı'nın 1'inci yıldönümü nedeniyle Barış Banço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi'nde etkinlik planlandı. Konservatuvarda eğitmen halk müziğinin usta isimleri Arif Sağ, Erdal Erzincan ve Yavuz Top'un da katılımı ile halk müziğinin yanı sıra Ankara'da 31 Mayıs'ta düzenlenen 20'nci Türkiye Korolar Şenliği'nde 'En İyi Halk Müziği Yorumlama' ödülünü kazanan Avcılar Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Gençlik Korosu'nun konser verileceği açıklandı. Konseri izlemek üzere CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, Belediye Başkanı CHP'li Handan Toprak Benli ve Yeşilçam'ın ünlü ismi İlyas Salman salona geldi. Diyarbakır'daki patlamada ölenlerin ve çok sayıda yaralının bulunduğunun öğrenilmesi üzerine Avcılar Belediye Başkanı Benli, sahneye çıkarak konserin iptal edildiğini açıkladı. Başkan Benli, "Diyarbakır'daki mitingde sivil halka yönelik saldırıyı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Demokratik sürecimize karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz. Demokrasi, insan hakları ve yaralanan ve hayatını kaybedenler için hepimiz buradayız, konservatuvarımızın yıl sonu etkinliğini yarıda kesiyor, terörü milletçe protesto ederek lanetliyoruz" dedi. Bu konuşma üzerine sanatçılar ve izleyiciler alkışlarla saldırıyı protesto etti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Patlama Nedeniyle İstanbul'daki Konser İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement