Diyarbakır Hdp'den Savcı ve Polisler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Hdp'den Savcı ve Polisler Hakkında Suç Duyurusu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, önceki gün Diyarbakır merkezli bir çok ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara yönelik yapılan uygulamalar nedeniyle operasyon talimatını veren savcı hakkında HSK'ya, polisler hakkında ise, İçişleri Bakanlığı'na...

11.10.2018 14:00

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, önceki gün Diyarbakır merkezli bir çok ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlara yönelik yapılan uygulamalar nedeniyle operasyon talimatını veren savcı hakkında HSK'ya, polisler hakkında ise, İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığ tarafından önceki gün düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Şerif Camcı'nın da bulunduğu 130 kişinin gözaltına alınmasıyla ilgili partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gözaltıların sürdüğünü dile getirdi. Şu ana kadar 130 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Temelli, gözaltına alınanlardan 70'inin kadınlar olduğunu belirterek, Bu operasyonlara gözaltı demek artık çok mümkün değil. Çünkü, bugüne kadar alışıla gelmiş gözaltıların dışında, inanılmaz gözaltı operasyonlarıyla karşı karşıyayız. Tüm Türkiye kamuoyunu operasyonlara karşı duyarlı olmaya davet ediyorum. Çünkü, bu operasyonda gerçekleştirilen sahneler, artık karşı karşıya olduğumuz iktidarı bütün çıplaklığıyla deşifre etmektedir. Hukuktan, yasadan yana hiç bir kırıntı bile kalmamıştır. En vahşi yöntemlerle, en akıl dışı, en kabul edilemez saldırganlıkla arkadaşlarımız gözaltına alındılar. Bu gözaltı sahnelerin aslında iktidarın nasıl bir Türkiye hayalini kurduğunu da bize gösteriyor. Bir polis devleti uygulamasının nerelere kadar geleceğini bu operasyonlarla izledik diye konuştu.

'AVUKATLAR MÜVEKKİLERİNİ ZİYARET EDERKEN GÖZALTINA ALINDI'

HDP Eş Genel başkanı Temelli, HDP olarak operasyon talimatını veren savcı ve operasyonu düzleyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da dile getirerek, Kapıyı çaldığınızda, kapıyı açmaya hazır olan insanlar bir dakika kapıyı açıyorum demelerine rağmen, siz bütün kapıları kırarak, bu arkadaşlarımızı gözaltına alıyorsunuz. Kapıları kırarak aslında bir mesaj vermeye çalışıyorsunuz. Savcılık, kapılar kırılarak gözaltına alınsın demiş. Bu nasıl bir savcıdır, hangi hukuk fakültesini bitirmiştir Bu hangi hukuku okumuş ki, gözaltı talimatı verirken, kapı kırma emrini de beraberinde veriyor. Sadeceler kapılar kırılarak kalmamış, içeriye girildiğinde çocuklara kadar herkese şiddet uygulanmıştır. Çocukların kafasına silah dayanmıştır. Çocukların kafasına silah dayayarak, neyin şovunu yapıyorsunuz. Avukatlar gözaltına alınan müvekkilerini görmeyi gidiyorlar, onlara destek olmaya gidiyorlar, avukatları gözaltına alıyorlar. Yani savunma hakkı bile engellendiğini görüyoruz. Buradan savcı hakkında Hakimler Savcılar Kurulu'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu savcı hakkında acilen soruşturma başlatılmalıdır. Umudumuz yok ama, biz yine de hukuk devleti içerisinde kalma kararlığı gösteren bir parti olarak İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz. Kendisine emniyet teşkilatı diyen bu operasyon yapanlar hakkında acilen soruştur başlatılmadır. Bu suçu işleyenler hakkında gerekli yasal işlemleri başlatacağızdedi.

ESKİ İL BAŞKANI KALP KRİZİ GEÇİRİNCE HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan HDP'nin eski il eş başkanı Hilmi Aydoğdu'nun emniyette rahatsızlandığı ve kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirdiğinrin anlaşılması nedeniyle yoğun bakım servisinde tedavi altınra alındığı öğrenildi. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP'li milletvekillerinin sabah saatlerinde hastaneye ziyaret ederek, Aydoğdu'nun sağlığı hakkında bilgi aldıkları belirtildi.

Diyarbakır Hdp\'den Savcı ve Polisler Hakkında Suç Duyurusu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Hdp'den Savcı ve Polisler Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement