Diyarbakır Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır'da - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır'da

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır'da (2)MALKOÇ ESKİDEN AZMI SAKLADINIZ KÜRTÇÜ KASETLERİDiyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumali Atilla ile Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'yi ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç daha sonra bir otelde kanaat önderleri ile...

15.10.2018 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır'da (2)

MALKOÇ ESKİDEN AZMI SAKLADINIZ KÜRTÇÜ KASETLERİ

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Cumali Atilla ile Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'yi ziyaret eden Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç daha sonra bir otelde kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Katılımcılara kamu denetçiliği konusunda bilgi veren Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun görevi devlet ile vatandaş arasında çıkan sorunlarda, bu sorunları çözmektir. Biz halkın avukatlığını yapıyoruz. Vatandaşın avukatlığını yapıyoruz. İdareye de verdiğimiz kararlarla yol gösteriyoruz, aklınıza hangi konu gelirse gelsin bu konularda yol gösteriyoruz. Cep telefonundan bile yazıp bize gönderebilirsinizdedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Milletvekili olduğu dönemlerde bölgeye geldiğini ve o dönemdeki anılarını anlatırken, Buralara gelirdim, o zamanlar kasetler yaygındı, arabasına kaset koyup Kürtçe türkü dinliyordu. Suçtu, azmı sakladınız kasetleri öyle değil mi Bir insanın kendi dilinde ana dilinde türkü dinlemesi, söz söylemesi niye suç olsun. İşte bu dönemde oldu bunlar. Bunların sayısını arttırmak mümkün. Kanunlar değiştikçe bunlar da yok oldu. Kanunlarla birlikte kamu denetçiliği kurumu da kuruldu. Kamu hizmetlerinde memnun olmadığınız eksik gördüğünüz her şeyde bize gelin biz çözüm arayalımdiye konuştu.

Türkiye'nin şuan da barış ve huzur içinde olduğunu vurgulayan Malkoç, Bu bölgede aynı şekilde savaşı çıkarmak isteyenler oldu. Geldiler buralarda hendek kazdılar, çukur kazdılar bomba koydular. Halkın huzurunu bozmaya çalıştılar. Anayasamız, kanunlarımız çok açık hangi düşünce, fikirden olursan ol. Düşünceni mi yaymak istiyorsun, teşkilatını mı kurmak istiyorsun. Gel kur, düşünceni yay ama eline silah aldığın, milletin huzurunu kaçırdığın zaman iş değişir onun kanunda karşılığı var. Elinde, belinde silah olmadan hangi düşünceyi anlatırsan anlat. Türkiye Suriye'ye çevrilmek isteyenler oldu. Irak'a çevirmek isteyenler oldu, Allah'a şükür başta Cumhurbaşkınımız olmak üzere bütün idarecilerimiz ferasetle dirayetle buna direndi. Sizlerden Allah razı olsun, sizler zaten buna müsaade etmediniz dedi.

Diyarbakır Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır\'da
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement