Diyarbakırlılar, "Başbakan Dürüst Ve Adil Bir Lider" - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlılar, "Başbakan Dürüst Ve Adil Bir Lider"

Diyarbakırlılar, "Başbakan Dürüst Ve Adil Bir Lider"

Demokratikleşme paketini değerlendiren Diyarbakırlılar, Başbakan Erdoğan'ın dürüst ve adil bir lider olduğunu söyledi.

30.09.2013 13:46

Günlerdir beklenen demokratikleşme paketinin içeriği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Açıklama tüm televizyonlarda canlı yayınlanırken, Diyarbakırlılarda ekran başından dikkat ve heyecanla takip etti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki kıraathaneleri dolduran Diyarbakırlılar, Başbakanın açıkladığı demokratikleşme paketini dikkatlice izledi. Demokratikleşme paketinde beklentilerinin yüksek olduğunu anlatan Diyarbakırlılar, paketin bölgeye huzur ve barış ortamını sağlamasına katkı sunmasını diledi.

EN ÇOK BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI VE ANDIN KALDIRILMASI MUTLU ETTİ

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı demokratikleşme paketi hakkında değerlendirmede bulunan Diyarbakırlılar, pakette en çok başörtüsü yasağı ve ilkokullarda andın kaldırılmasına sevindi. Devlet okullarında ana dilde eğitiminin seçmeli ders olarak kalmasına üzülen Diyarbakırlılar, konjonktürün uygun olması halinde Kürtçe eğitimin devlet okullarında görüleceğine olan inançlarını koruduklarını Başbakan Erdoğan'a güvendiklerini, dürüst ve adil bir lider olduğunu dile getirdi.İşte Diyarbakırlı vatandaşların demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmeleri:

"BAŞBAKAN'A GÜVENİM TAM"

Ekran başında Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı paketi değerlendiren 58 yaşındaki Mehmet Aygün, "Başbakan'ın açıkladığı her nokta çok önemliydi. Benim için en önemlisi ve mutluluk verini başörtüsü yasağı ve ilkokullardaki andın kaldırılması oldu. Hanımların kendi özgür iradeleriyle başörtüsüyle istediği yerde çalışabilmesi eminim tüm Türkiye'nin arzuladığı yıllardır beklediği bir gelişmeydi. 'Türküm, doğruyum, çalışkanım' demek dedirtmek çok doğru değildi. Anadilde eğitim ile ilgili sanırım henüz ne devlet ne de millet hazır değildir. Başbakan Erdoğan'ın zamanı geldiğinde vatandaşların bu hakkını da görmezden gelmeyerek verecektir Başbakan Erdoğan'a güvenim tamdır"

"İNŞALLAH PAKET ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKI SAĞLAR"

İbrahim Alak (esnaf 50 yaşında) "Benim en çok merak ettiğim konu çözüm sürecinin ne olacağıydı. Sanırım paketteki demokratik adımların hepsi çözüm sürecine olumlu katkı yapacaktır. Askerdeki de benim oğlum, dışarıdaki de benim oğlum. Benim için öncelikli mesele kimsenin ölmemesidir. Barış sağlanması enim olun ki bütün demokratik paketlerin üzerindedir" diye konuştu.

"KAN DURSUN DA ADI NE OLURSA OLSUN"

Kadri Çiçek (Esnaf 51 yaşında) "Açıkça söylemek gerekirse gözüm kulağın çözüm sürecindeydi. Ben bununla ilgili bir şey duymadım. Ama demokratikleşme paketinde açıklanan her bir maddenin çözüm sürecine katkı sağlamasını diliyorum. İnsanların hak ve özgürlükleri genişledikçe ortamlar daha güzel olur. Birbirine saygı artar ve kavgalar olmaz. Kan dursun da ismi ne olursa olsun"

"MİLLET İSTEDİ BAŞBAKAN VERDİ"

Abdulaziz Can (Emekli 67 yaşında) "Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı paket Güneydoğulunun isteklerine cevap olmuştur. Millet istedi Başbakan uygulamaya koyuyor. Maddelerin çözüm sürecine olumlu etki yapacağını düşünüyorum. Özellikle başörtüsü yasağının ve andın kaldırılması beni en çok mutlu eden gelişmeydi"

"DÜRÜST BİR İNSAN VE ADİL BİR LİDER"

Hasan Cihantimur (Emekli 80 yaşında) "Başbakan Erdoğan gerçekten dürüst bir insan ve adil bir lider. Şimdiye kadar hiç kimse vatandaşına böyle güzellikle özgürlükler sunmadı. Ben yaptıklarının da yapacaklarının da en iyisi olacağını düşünüyorum. Allah Erdoğan ve onun gibi iyi insanları bu milletin başından eksik etmesin"

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakırlılar, 'Başbakan Dürüst Ve Adil Bir Lider' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement