Dmedd Geleneksel Kermesi - Son Dakika
Güncel

Dmedd Geleneksel Kermesi

Dmedd Geleneksel Kermesi

Başta şehit ailelerine yardım etmek ve ihtiyaç sahibi çocuklara burs sağlamak için faaliyetler gösteren Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) geleneksel kermesini bu yıl TOBB Ünivesitesinde gerçekleştirdi.

10.12.2016 12:16

Başta şehit ailelerine yardım etmek ve ihtiyaç sahibi çocuklara burs sağlamak için faaliyetler gösteren Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) geleneksel kermesini bu yıl TOBB Ünivesitesinde gerçekleştirdi. Kermese DMEDD Başkanı Nurtop Yardım ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ile Eşi Emine Yıldız katıldı.

Şehit ailelerine, ihtiyaç sahibi çocuklara ve eğitim kalkınma öncelikli illerde eğitim gören kız çocuklarına burs sağlayan DMEDD, yurt dışı temsilcilikleri ve ülkede bulunan yabancı büyükelçiliklerin katkılarıyla her yıl düzenlediği geleneksel kermeste elde edilen gelirleri eğitim fonu, yardımlaşma projeleri ve Türkiye'yi tanıtıcı sosyal ve kültürel faaiyletler için kullanmaya devam ediyor.

TOBB Ünivesitesinde düzenlenen kermeste Almanya, Letonya, Litvanya, Hindistan, Ukrayna, Bangladeş, Malezya, Sudan, Sri Lanka ve KKTC gibi çok sayıda ülkelerden temsilciler yer aldı. Her yaştan yoğun katılımın olduğu kermes hem uluslararası kültürlerin görülebileceği hem de kadınların alışveriş yapabileceği keyifli bir atmosfer oluşturdu.

Dernekte göreve yeni başladığını ve bundan sonra katkı sağlayacağını belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, "Bizim mesleğimizde Dışişlerinde eşlerimiz de çalışanlar gibi temsille görevlidir yurt dışında, para almamakla beraber eş olarak vazifeleridir. Bu derneğimiz de başta şehit olan diplomatlarımızın eşlerine ve çocuklarına yardım sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu tür faaliyetlerden elde edilen gelirle önceden şehit çocuklarına gidiyordu şuan fakir çocuklara ve muhtaç ailelere yardım olarak gidiyor. Derneğimiz üst yöneticilerin eşlerinin başkanlığındadır ama herkesin katıldığı çalışmalar yapılmaktadır. Kermes de bereketli olacağa benziyor, inşallah ileride de daha iyileri yapılır. Ben de bu göreve yeni başladım ve eşim Emine hanımda dernek faaliyetlerine katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

"20 senedir bu kermesi gerçekleştiriyoruz"

Kermese katılan Emine Yıldız da, "Kermesten çok memnunuz, çok güzel oldu umarım satışlar da güzel olacak. Normalde dörtte bitiyor fakat saat ikiye doğru eminim ürünler biter. Tabi Türkiye'de akredite olan diğer yabancı ülkelerin misyonlarından da gelen ürünlerimiz var, onlar da çok güzel, çok zevkli şeyler var, hanımların keyifli bir alışveriş günü geçireceklerini umuyorum her sene olduğu gibi. Tabi yurdumuzun geçtiği bir takım zorluklardan dolayı belki katılım biraz daha az olabilir ama önümüzdeki zamanlarda inşallah telafi edilecek, her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Dernek olarak yardım sağladıkları alanlara değinen Başkan Yardım ise, "Dernek olarak sadece burs değil, Ankara'daki bir çok okulun da sınıfların yenilemeye çalıştık, bilgisayar sınıfı, engelli sınıfı ve konferans sınıfı gibi. Burada elde edilen gelirlerin, birincisi yurt dışından büyükelçiliklerden gelen malzemelerin satıldığı masalardan elde edilen gelirlerle 200 öğrencimizin bir yıllık bursu karşılanıyor. Diğer grup Ankara'da yaşayan yabancı büyükelçilikler, onları da ev sahibi olarak davet ettik ve stantlarını açtılar, bu şekilde dediğim gibi bir okulu yeniliyoruz. 20 senedir bu kermesi gerçekleştiriyoruz. Yılın bir günü yapılan bir kermes ve bin 500-2 bin katılımcımız var bu da bizi çok memnun ediyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dmedd Geleneksel Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement