Dokuzcan, Kastamonu'da Konuştu - Son Dakika
Güncel

Dokuzcan, Kastamonu'da Konuştu

Dokuzcan, Kastamonu\'da Konuştu

CHP'li Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kolları üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Anadolu Yollarında projesi kapsamında Kastamonu'ya gitti.

03.05.2013 16:01  Güncelleme: 15:22

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve Merkez Yürütme Kolları üyeleri, 'Cumhuriyet Kadınları Anadolu Yollarında' projesi kapsamında Kastamonu'ya geldi. Dokuzcan, 1 Mayıs'ta özellikle İstanbul'da barış olmadığını söyledi.

CHP Kastamonu İl Başkanlığı'nda partilerle bir araya gelen Dokuzcan, "Bu projedeki amacımız güçlü bir kadın kolları oluşturmaktır. Çünkü kadınlar olmadan seçimler asla başarı getirmiyor. Kadın üzerinden yapılan bir siyasete, şiddeti dil olarak benimsemiş bir siyasete karşı da sevginin örgütlenebileceğini ve bununda kadından geleceğini düşünüyoruz" diyerek projenin amacını açıkladı.

Türkiye'nin gündeminde yer alan çözüm sürecine de değinen Dokuzcan, "Bunun temel referans noktasını kadın olarak görüyoruz. Demokrasi ve özgürlük olarak görüyoruz. Kadın ve erkek eşitliğinin göstererek, kadının olmadığı yerde, ne cihanda, ne de yurtta barış olabilir. Aynı şekilde de 1 Mayıs'ta özellikle İstanbul'da barış olmadığını düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi bu konuyla ilgili olarak 1980 yılından beri çözümü ortaya koyan bir partidir ve çözümü de CHP'de gelecektir" diye konuştu.

Milli Mücadele döneminde 1919 yılında Anadolu'da ilk defa gerçekleşen kadın mitingine de değinen Dokuzcan, CHP Kadın Kolları olarak bu mitinge sahip çıkacaklarını ve her yıl düzenlenen bu mitinge katılımları ile destek vereceklerini açıkladı. Hilal Dokuzcan toplantının ardından Şehit Erkan Kendirci'nin ailesini ziyaret etti.

Türkiye'de doğu, batı ayrımı yapıldığını söyleyen şehit annesi Hatice Kendirci, "Şehidin doğusu batısı mı olur ? Diğer şehitlerin kardeşlerine iş verildi. Benim bir tane daha oğlum var ona iş verilmedi. Umarım yeni yasayla bu durum düzelir. Başbakan'a ulaşmak istiyorum, bizzat kendim söylemek için" dedi. - Kastamonu/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dokuzcan, Kastamonu'da Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement