Dosyadan El Çektirilen Savcı Akkaş'tan İkinci Açıklama - Son Dakika
Güncel

Dosyadan El Çektirilen Savcı Akkaş'tan İkinci Açıklama

Dosyadan El Çektirilen Savcı Akkaş\'tan İkinci Açıklama

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyasından gizliliğin ihlali nedeniyle el çektirilen TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş, “Bugüne kadar yürüttüğüm hiçbir soruşturma hakkında yetkili olmayan kişilere bilgi veya belge sızdırmadım. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesinin sorumluları mahkeme kararların icra etmeyenlerin içinde aranmalıdır” dedi.

30.12.2013 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyasından gizliliğin ihlali nedeniyle el çektirilen TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş, "Bugüne kadar yürüttüğüm hiçbir soruşturma hakkında yetkili olmayan kişilere bilgi veya belge sızdırmadım. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesinin sorumluları mahkeme kararların icra etmeyenlerin içinde aranmalıdır" dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyasından gizliliğin ihlali nedeniyle el çektirilen TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş yeni bir yazıl açıklama yaptı.

Adliye önünde yaptığı basın açıklamasından sonra bir linç kampanyasına maruz bırakıldığını söyleyen Akkaş, "Anayasamızda da belirtildiği üzere devletimizin üç temel erkinden olan yargının bir mensubu ve bu kapsamda bir kamu görevlisi olarak tarafıma yöneltilen hakaret ve iftiralara cevap verme imkanım bulunmamaktadır. Bu güne kadar yargıyı temsil makamlarında yargısal fonksiyonları savunan bir açıklamanın gelmemesi nedeniyle kanunların bana verdiği yetkiler çerçevesinde mesleğimi tüm engellemelere ve baskılara karşı icra etmeye çalışmama rağmen maruz kaldığım ve dozu her geçen güz artan bu saldırılara cevap vermek zorunda bırakıldım. Yürütülen soruşturmuşlar kapsamında farklı makamlardaki temsilcilerin ve köşe yazarların hakkımda yapmış olduğu hakaret ve iftira boyutunu da aşarak linç kampanyasına dönüşen suçlamaların hiç birisini kabul etmiyorum. Bu konuda gerek cezai, gerekse hukuki yollara başvurma hakkım saklı tutarak duruma kamu oyuna arz ediyorum. Esasen bir kamu görevlisi olan şahsıma, yapmış olduğum görevden dolayı işlenen bu suçların şikayete tabi olmaksızın resen takibi gerektiğini de ilgili makamlara bu vesile ile hatırlatıyorum" dedi.

Meslek hayatı boyunca Cumhuriyet Savcılığı görevini tarafsız olarak yürüttüğünü söyleyen Akkaş, "Bugüne kadar yürüttüğüm hiçbir soruşturma hakkında yetkili olmayan kişilere bilgi veya belge sızdırmadım. Önceki basın açıklamamda da soruşturmanın içeriği hakkında herhangi bir bilgili deşifre etmedim. Soruşturmanın gizliliğinin ihlal edilmesinin sorumluları mahkeme kararların icra etmeyenlerin içinde aranmalıdır" ifadelerini kulandı.

Akkaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Diğer taraftan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir diğer soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve hakkındaki suç şüphesi kuvvetli bulunarak ceza muhakemesi kanununun 100. Maddesi uyarınca tutuklanmalarına karar verilen bir kısım şüphelilere evrensel bir ilke olan masumiyet karinesi üzerinden sahip çıkılırken şahsıma yönelik hiçbir dayanağı olmayan ağır ithamların sürdürülmesi dikkat çekicidir. Bugün hala mahkeme tarafından dosyadaki delillere dayanılarak verilen arama ve gözaltına alma kararlarının infaz edilmemeye devam edildiğini, buna dayalı olarak delilerin karartıldığın ve bazı şüphelilerin kaçmış olabileceğini adına yargı görevini icra ettiğimiz milletimin yanılmaz vicdanına sunuyorum". - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dosyadan El Çektirilen Savcı Akkaş'tan İkinci Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement