Duisburg'da Düzenlenen İftar Farklı Din ve Milletten Davetlileri Bir Araya Getirdi - Son Dakika
Güncel

Duisburg'da Düzenlenen İftar Farklı Din ve Milletten Davetlileri Bir Araya Getirdi

Duisburg\'da Düzenlenen İftar Farklı Din ve Milletten Davetlileri Bir Araya Getirdi

Dha DIŞ HABER - Duisburg'da düzenlenen iftar farklı din ve milletten davetlileri bir araya getirdi Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Merkez Cami Derneği'nin Targo Bank sponsorluğunda dün akşam verdiği iftar yemeği, farklı din ve milletlerden olan insanları bir araya getirdi.

23.06.2015 11:25

Dha DIŞ HABER - Duisburg'da düzenlenen iftar farklı din ve milletten davetlileri bir araya getirdi

Almanya'nın Duisburg kentinde bulunan DİTİB Merkez Cami Derneği'nin Targo Bank sponsorluğunda dün akşam verdiği iftar yemeği, farklı din ve milletlerden olan insanları bir araya getirdi.

Targo Bank sponsorluğu ile gerçekleştirilen iftar yemegine, Duisburg şehrinin faklı kesimlerinden olan çok sayıda davetli katıldı. DİTİB Merkez Cami Derneği bünyesinde bulunan Eğitim ve Diyalog Merkezi'nin Başkanı İsmail Komşucuk kürsüye gelerek, iftar öncesi yapılan protokol konuşmalarının ilkini gerçekleştirdi. Ardından Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, DİTİB Merkez Cami Derneği Başkan Yardımcısı Yusuf Aydın, Targo Bank Duisburg Merkez Şube Müdürü Andre Kruchinski ve SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir de birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, Duisburg şehrinde yaşayan farklı millet ve dinlerden olan insanların aynı sofrayı paylaşmasına dikkat çekildi.

10. YIL KUTLAMASINA DAVET ETTİ

İkinci kez kürsüye gelen Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediyesi ile Gaziantep Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir projesinin 10. yılı için, 27 Haziran 2015 tarihinde yapılacak kutlamayı duyurdu ve salonda bulunan konukları etkinliğe davet etti.

İftar saatinin geldiğinde DİTİB Merkez Cami Din Görevlisi Abdulkadir Sağırkaya'nın okuduğu ezanla oruçlar açıldı. Protokol masasında kase içinde bulunan çorbayı, kepçeyle tabaklara Duisburg Anakent Belediye başkanı Sören Link servis yaparken, SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir de açık büfe ile sunulan ana yemeği sıraya girerek aldı.

İftar yemeğinin sonunda, Targo Bank Marketing Sorumlusu Emin Salih Meteriz, davetlilere Targo Bank'tan çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duisburg'da Düzenlenen İftar Farklı Din ve Milletten Davetlileri Bir Araya Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement