Dünya Madenciler Günü'nde ?kara Lastikli" Eylem - Son Dakika
Güncel

Dünya Madenciler Günü'nde ?kara Lastikli" Eylem

Dünya Madenciler Günü\'nde ?kara Lastikli" Eylem

* Maden işverenlerinin katıldığı konferansı protesto ettiler.

04.12.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Maden işverenlerinin katıldığı konferansı protesto ettiler.

Grup üyeleri konferansın yapıldığı kongre merkezinin önüne kömür ve kara lastik bıraktı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

Emekçi Hareket Partisi üyesi bir grup, Türkiye Madenciler Derneği üyesi 70 işverenin katılımıyla Haliç Kongre Merkezinde yapılan Uluslararası Madenlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansı'nı protesto etti. Saat 10.00'da Haliç Kongre Merkezi'nin önüne gelen eylemciler, konferansı düzenleyen işverenlerin hemen hemen hepsinin iş yerinde işçi ölümleri yaşanmakta olduğunu belirterek kongre merkezinin önüne kömür ve kara lastik ayakkabı bıraktı. 'İşçi Katili Maden Patronları Konferansta Değil Hapiste Olmalı" yazılı pankart açan grup üyeleri, 'İşçi katilleri yargılansın" şeklinde slogan attı.

Her gün 5 işçinin hayatını kaybettiğini ve 7 işçinin de sakat kaldığını belirten Emekçi Hareket Partisi üyesi Selçuk Kaygısız 'Yüzlerce işçinin ölümünden sorumlu bu patronlar utanmadan, sıkılmadan, dalga geçer gibi adında 'iş güvenliği' geçen bir etkinlik düzenlemektedir. Hem de 4 Aralık Dünya Madenciler Günü'nde. Patronların neden olduğu katliamların hem zeminini sağlamak, yasal koşulları korumak, hem de üstünü örtmek konusunda uzmanlaşan bu ölüm bakanları dönemlerinde binlerle anılan işçi ölümlerinin sorumlusudurlar" dedi.

Dünya Madenciler Günü'nün tek simgesi olduğunu söyleyen Emekçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Başak Solmaz, Ermenek'te hayatını kaybeden madencilerin simgesi olan kara lastik ayakkabıları ve temsili kömürleri Haliç Kongre Merkezi'nin önüne bıraktı.

Grup üyeleri yapılan açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Madenciler Günü'nde ?kara Lastikli' Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement