Türk Hukuk Sistemi'ne 22 Haziran'da girecek olan Arabuluculuk Sitemi'nin tüm yönleriyle ele alınacağı "Arabuluculuk Sempozyumu" 1 Haziran'da dünyaca ünlü hukukçuların katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek Türk Hukuk Sistemi'ne 22 Haziran'da girecek olan Arabuluculuk Sitemi'nin tüm yönleriyle ele alınacağı "Arabuluculuk Sempozyumu" 1 Haziran'da dünyaca ünlü hukukçuların katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek.
Türkiye 22 Haziran'dan itibaren yeni bir hukuk sistemi ile tanışacak. "Mahkemesiz Adalet" olarak tanımlanan ve ABD ve Avrupa'da yıllardır uygulanan Arabuluculuk Sistemi'nin Türkiye'de uygulamaya girmesi nedeniyle 1 Haziran'da "Arabuluculuk Sempozyumu" düzenleniyor. D&G Tan Hukuk Bürosu tarafından Taksim Ramada Plaza Otel'de gerçekleştirilecek olan ve dünyaca ünlü hukukçuların katılacağı sempozyumda, sistemin tüm boyutları ele alınacak ve Türkiye'ye uyum konusu tartışılacak.
Adalet sisteminin daha hızlı işlemesi ve mahkemelerdeki iş yükünü azaltılması amacıyla gündeme gelen ve geçtiğimiz yıl Haziran ayında yasal düzenlemesi çıkarılan Arabuluculuk yöntemi 22 Haziran 2013 tarihinden itibaren özel hukuk anlaşmazlıklarında kullanılacak. Dolayısıyla kamu düzenini ilgilendirmeyen alacak-verecek veya tazminat davaları da dahil olmak üzere özel hukuk alanındaki tüm uyuşmazlıklar arabulucu marifetiyle çözülebilecek. Arabuluculuk için ise Hukuk fakültesini bitirmek, meslekte 5 yılını doldurmak, kasten işlenmiş bir suçtan mahküm olmamak şartları aranacak. Arabulucular ayrıca bu konuda özel eğitim aldıktan sonra görev yapabilecekler.
-DÜNYACA ÜNLÜ HUKUKÇULAR İSTANBUL'DA-
D&G Tan Hukuk Bürosu, Türkiye için çok yeni olan bu sistemin uygulama ayrıntılarının tanıtılması ve tartışılması için İstanbul'da bir sempozyum düzenliyor. 1 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da düzenlenecek sempozyumun açılış konuşmasını D&G Tan Hukuk Bürosu sahibi Avukat Gizem Tan yapacak. İnteraktif olarak dava örneklerinin de tartışılacağı sempozyuma, arabuluculuk konusunda önemli çalışmaları olan Ohio State Üniversitesi Moritz Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Sarah Rudolf Cole, Northwestern Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Stephen B. Goldberg, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. M. Kamil Yıldırım ile Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Mustafa Serdar Özbek konuşmacı olarak katılacak.
-AVUKAT GİZEM TAN: "TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN ÖNEMLİ"-
ABD Columbus, Ohio Adliyesi'nde hukuki uyuşmazlıkların çözümü konusunda arabuluculuk yapan Av. Gizem Tan, sempozyum nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'de arabuluculuğa en fazla ihtiyaç duyulan konuların, ticari uyuşmazlıklar, tüketici uyuşmazlıkları, mal paylaşımları, miras ve anlaşmalı boşanmalarda nafaka ve velayet konuları olacağını söyledi.
Yurt dışındaki arabuluculuk deneyimlerini şimdi Türkiye'deki arabuluculuk sisteminde kullanmaya hazırlanan Tan, yeni sistemle, Türkiye'de artık adaletin daha hızlı işleyeceğini ifade etti. Tan, "Mahkemelerin iş yükü çok fazla ve herkes adaletin geç tecelli bulmasından şikayetçi. Ayrıca son dönemde mahkeme masrafları çok yükseldi. Yeni sistemle, hem mahkemelerin iş yükünü azaltacak hem de taraflar daha az masraf ödeyecekler. Diğer taraftan belli tarz uyuşmazlıklar için bile olsa taraflar uyuşmazlıklarda kısa sürede kendileri çözüm bulabilmenin rahatlığını yaşayacaklar. Bu sayede de toplumsal barış daha kolay tesis edilebilecektir" diye konuştu. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Dünyaca Ünlü Hukukçular 'Mahkemesiz Adalet Dönemi' Öncesi İstanbul'da Buluşacak - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?