
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail Meclisinde kabul edilen ve yalnızca Filistinlilere uygulanması öngörülen idam cezası yasasına ilişkin bir açıklamada bulundu.
Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Filistinlileri hedef alan yasayı kınadığını ve telin ettiğini belirtti.
İletişim Başkanı Duran, şunları kaydetti: “Masum insanlara yönelik soykırımlarının bir uzantısı olarak gördüğümüz bu sözde yasa, hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, ayrımcılığı, zulmü derinleştiren ve bir halkı topyekün cezalandırmayı meşrulaştırmaya çalışan açık bir zulüm örneğidir. Filistin halkına yönelik sistematik baskı ve şiddetin yeni bir boyut kazandığı bu adım, işgal politikalarının geldiği noktayı gözler önüne sermektedir. Irkçı ve ayrımcı uygulamalarla şekillenen bu hastalıklı anlayışın ne hukukta ne de insanlık değerlerinde karşılığı vardır.
Uluslararası toplumun, bu açık hukuksuzluk karşısında sessiz kalmaması, adalet, insan hakları ve evrensel değerler adına somut adımlar atması ertelenemez bir zorunluluktur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye, her zaman olduğu gibi bugün de mazlumun yanında, zalimin karşısında durmaya devam edecektir. Biliyoruz ki Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını savunmak, insani bir sorumluluktur."
Duran'ın açıklaması şu şekilde;

Son Dakika › Güncel › İletişim Başkanı Duran'dan İsrail Meclisinde kabul edilen Filistinlilere yönelik idam cezası yasasına tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?