Dursunbey'de Korkutan Yangın - Son Dakika
Güncel

Dursunbey'de Korkutan Yangın

Dursunbey\'de Korkutan Yangın

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Şabanlar köyünde, bir çöp evde başladığı iddia edilen yangın, 4 ev, 1 ambar ve 1 hayvan damını kül etti.

13.07.2012 19:51

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Şabanlar köyünde, bir çöp evde başladığı iddia edilen yangın, 4 ev, 1 ambar ve 1 hayvan damını kül etti.

İddiaya göre, Bayram Türkan isimli akli dengesi bozuk vatandaşın evinde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Türkan'ın evinin yanında bulunan diğer 3 evi de saran alevleri gören vatandaşlar hemen 110 itfaiyeyi arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Dursunbey'den 3 adet itfaiye aracı hemen Şabanlar köyüne hareket ederken, Kepsut'tan da itfaiye araçları bölgeye gönderildi. İtfaiye araçlarının gelmesini beklemeyen köylüler yangına hortum ve taşıma sular ile müdahale ederken, yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü.

Vatandaşların iddiasına göre, akli dengesi bozuk olan Bayram Türkan'ın çöp evindeki kağıtların bir anda tutuşması ile yangın başladı ve kısa sürede büyüdü. Yangına Dursunbey orman işletmesinden 1 arozöz ile bir su tankı da müdahale ederken, bir de helikopter söndürme çalışmalarına katıldı. Gözleri önünde evleri yanan vatandaşları köylüler teskin etmeye çalıştı. 4 evi saran alevler, bir ambar ve bir hayvan damını da küle çevirirken, köyde büyük infial yaşandı.

Soğutma çalışmaları sürerken, ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi. Bayram Türkan, Hamide Türkan, Mustafa Durak, İbrahim Durak, Hüsetin Türkan, Halil İbrahim Durak'a ait ev, ambar ve damın yandığı öğrenildi.

Yangını duyar duymaz Şabanlar köyüne hareket eden Dursunbey Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer ve Balıkesir İl Genel Meclis Başkanı Ramazan Bahçavan, yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulundu. Bahçavan, AFAD ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini, evleri yanan vatandaşlara özel idare olarak yardımda bulunacaklarını belirtti.

Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Süleyman Kara da, köye 3 adet Mevlana evi kuracaklarını, evi yanan ailelere gıda ve giyim yardımı yapılacağını belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dursunbey'de Korkutan Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement